Смажений судак в клярі
Пропоную
нескладну в приготуванні страву – це смажений судак в клярі. Нехай вас не лякає
назва страви – приготувати її дійсно нескладно.
Перелік необхідних продуктів:
- судак: 1 кг .;
- пшенична мука: 200
гр.;
- соняшникова
олія: 100 мл.;
- молоко свіже:
200 мл.;
- 2 сирих яйця;
- мелений перець;
- сіль.
Спосіб приготування судака в клярі
Підготування риби:
почистити від луски; відтяти голову; зрізати плавники і хвіст; випатрати;
промити всередині і зовні; ретельно просушити паперовими рушниками. Присолити і
приправити перцем всередині і зовні, втерти спеції.
Перекласти рибу на
сковороду і влити соняшникову рафіновану олію. Обсмажити судака до появи гарної
скоринки з двох сторін.
У глибоку миску
влити молоко і всипати борошно. За допомогою блендера збити отриману суміш, щоб
не було грудочок після чого присолити і ретельно вимішати вручну.
У тісто акуратно
опустити кожну обсмажену рибу. У клярі риба повинна бути окунута вся занурена повністю.
На столі
розкласти лист фольги і загорнути рибу. Бажано, кожну рибу загорнути у фольгу
окремо.
Прогріти духовку
до температури в 170 градусів і помістити рибу на грати. Готувати протягом 20
хвилин.
Розгорнути рибу і
відділити від фольги. Викласти порційно по тарілках і прикрасити овочами,
зеленню і подати до столу зі сметанним соусом, приправленим тертим хріном і
меленим часником.
Смачного!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий