Рецепт домашніх пельменів з рибою
Інгредієнти, які потрібні для приготування тіста:
- борошно
пшеничне – 4 склянки;
- 3 курячих яйця;
- 0,5 літра води;
- пару столових
ложок рослинного або оливкового масла;
- сіль додавати
за смаком.
Інгредієнти, які знадобляться для приготування
начинки:
- філе будь-якої
риби – 900 грам;
- свиняче сало –
300 грам;
- 2 цибулини
середніх розмірів;
- 4 зубчики
часнику;
- сіль, спеції —
за смаком;
- сік лимона – 2
столових ложки;
- кріп, петрушка.
Спочатку потрібно
зайнятися приготуванням тіста для пельменів. Для цього потрібно взяти глибоке
блюдо і налити туди підігріту воду, а потім додати в неї сирі яйця, додати
масло і сіль. Всю масу добре перемішати. Після цього можна засипати борошно,
поступово замішуючи тісто, при цьому потрібно все ретельно перемішувати. Місити
тісто потрібно приблизно п'ять хвилин, після цього страву потрібно накрити
рушником і поставити його в тепле місце на півгодини.
Приготування
начинки повністю залежить від того, яка риба використовується. Якщо брати
форель, сома або сьомгу, то можна просто розрізати філе на невеликі кубики, а
можна просто перемолоти в електричному комбайні і отримати рибний м'який фарш.
Якщо береться річкова риба, то краще всього перемелювати її в м'ясорубці, тому
що в такій рибі дуже багато кісточок. Щоб рибний фарш не вийшов дуже сухим,
потрібно обов'язково додати до нього сало, особливо, якщо використовується
річкова риба.
Коли сам фарш з
риби готовий, до нього домішують вже нарізану цибулю, натертий на дрібній
тертці часник, лимонний сік, сіль і спеції за смаком. Потім дрібно нарізається
зелень і теж додається до начинки.
Іноді до риби
додаються гриби, вони надають пельменям дуже цікавий і незвичайний смак. Гриби
перед приготуванням начинки обов'язково замочують на кілька годин у теплій
воді, потім їх ріжуть на дрібні шматочки, додають до них цибулю і смажать на
сковороді. Такий фарш потрібно трохи охолодити перед тим, як загортати в
пельмені.
Іноді начинка
готується не з філе риби, а з цілої тушки. Тоді можна приготувати і соковитий
бульйон. Для цього слід почистити рибу від луски і плавників, а потім просто
відварити в солоній воді, варити приблизно півгодини. Потім бульйон просто
проціджують і надалі на ньому можна зварити відмінні рибні пельмені.
Для того, щоб
зліпити пельмені, потрібно розрізати тісто. Береться стакан і на тісті
вирізаємо ним невеликі круги. Тісто обов'язково має бути тонким. Коли круг з
тіста вирізаний, на його серединку потрібно покласти трохи начинки і тісто
загортають. Потім пельмені висипають у киплячий бульйон або воду і варять 6 хвилин.
Коли страва готова, її подають з вершковим маслом, сметаною або майонезом і
додають порізану зелень.
Визначити точну
калорійність таких пельменів не можна, тому що вона залежить від того, яка риба
була використана – морська або річкова. А можна додати до начинки з риби ще
якийсь інгредієнт. Наприклад, салат або дрібно нарізану моркву. А якщо додати
свинину чи яловичину до риби, то тоді калорійність продукту різко зросте.
Приємного
апетиту!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий