Рибний бульйон
Якщо піймана риба
не підходить за своїми властивостями для юшки, або залишилися тільки голови і
хвости, то можна приготувати рибний бульйон, який чудово зігріє Вас в
прохолодну погоду, а при додаванні рису і овочів стане досить ситною першою
стравою. Складних інгредієнтів в рецепті немає, все можна взяти з собою на
довготривалу рибалку або в похід.
Список необхідних
продуктів:
- рисова крупа: 1/3
склянки;
- морквина: 1
коренеплід;
- горошок: 1/2
склянки (консервований, зелений);
- масло: 1/2
столової ложки;
- риба для
приготування бульйону.
Насамперед
необхідно відварити рибу у воді для приготування бульйону. Рис треба
приготувати за принципом розсипчастої каші. Потрібно рис пропарений, або не
шліфований довгозернистий.
Моркву вимити,
очистити від шкірки, нарізати тонкими кружальцями. Сковорідку поставити на
плиту, включити вогонь мінімальної потужності. Влити трохи олії, прогріти і
пересипати морквину. Смажити до появи аромату.
У цьому рецепті
масло береться будь-яке, за смаком: вершкове або рослинне. Але найбільше аромату
дасть олія соняшникова нерафінована.
Відкрити баночку
горошку, злити рідину, вона не знадобиться. Горошок відкинути на друшляк, щоб
стекла вся рідина.
Бульйон можна
приготувати з кубика або закип'ятити готовий рибний.
У тарілку кладуть
жменю розсипчастої каші, зверху морква, ложка горошку. Все рясно поливається
бульйоном.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий