Холодець із судака з овочами

Пропонуємо вам рецепт оригінального рибного холодцю – різновид заливної риби, без якої не обходиться жоден святковий зимовий стіл. Простота цієї страви полягає в послідовному приготуванні декількох шарів холодцю. На перший погляд це досить трудомістко, але використання желатину прискорює процес застигання шарів, тому багато часу не потрібно. До речі, бульйон з окунів і йоржів, проварений кілька годин, стає дуже міцним і дозволяє обійтися без желатину.
Необхідні інгредієнти для приготування чотирьох порцій:
- великий судак;
- желатин – 1 пакет;
- 4 зубчики часнику;
- 1 цибулина;
- креветки очищені – 250 г;
- 1 лимон;
- зелена частина цибулі-порею;
- 1 морква;
- корінь селери, зелень петрушки і кропу;
- перець, сіль.
Процес приготування:
Рибу помити, почистити і випатрати, зняти філе без шкіри. Хвіст, плавники і голову залити прохолодною водою, додати обсмажену (без масла) цибулю, часник і варити протягом 2 годин, постійно знімаючи піну, щоб бульйон залишався прозорим. Необхідно замочити желатин в прохолодній воді. Додати в бульйон шматочки рибного філе за 15 хвилин до закінчення варіння, а потім вийняти їх. Процідити бульйон, невелику частину відлити і варити в ньому порізані соломкою овочі протягом 10 хвилин. В решту бульйону ввести розмочений желатин, посолити і поперчити за смаком, підігріти, не доводячи до кипіння.
Шматочки рибного філе викласти в глибоку миску і залити бульйоном з желатином. Остудити і поставити на півгодини в холодильник. Другий шар холодцю складається з креветок з лимоном. Лимон ретельно очистити від шкірки і нарізати часточками. Викласти креветки і шматочки лимона на застиглий шар риби, залити бульйоном з желатином і помістити в холодильник. На застиглий шар креветок викласти відварені овочі і залити рештою бульйоном з желатином. Остудити в холодильнику. Готову страву розрізати на порційні шматки, обсипати зеленню (дрібно нарізаною), прикрасити лимоном. До холодцю необхідно подати гірчицю і хрін.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Котлети з ікри коропа або сазана

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепт засолки ікри окуня

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Sprut Спрут – кто есть кто: копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Готуємо салаку з овочами в томатному соусі

Ловля карася в листопаді

Смажений вугор