Холодець із судака з овочами
Пропонуємо вам
рецепт оригінального рибного холодцю – різновид заливної риби, без якої не
обходиться жоден святковий зимовий стіл. Простота цієї страви полягає в
послідовному приготуванні декількох шарів холодцю. На перший погляд це досить
трудомістко, але використання желатину прискорює процес застигання шарів, тому
багато часу не потрібно. До речі, бульйон з окунів і йоржів, проварений кілька
годин, стає дуже міцним і дозволяє обійтися без желатину.
Необхідні інгредієнти для приготування чотирьох
порцій:
- великий судак;
- желатин – 1
пакет;
- 4 зубчики
часнику;
- 1 цибулина;
- креветки
очищені – 250 г ;
- 1 лимон;
- зелена частина
цибулі-порею;
- 1 морква;
- корінь селери,
зелень петрушки і кропу;
- перець, сіль.
Процес приготування:
Рибу помити,
почистити і випатрати, зняти філе без шкіри. Хвіст, плавники і голову залити
прохолодною водою, додати обсмажену (без масла) цибулю, часник і варити
протягом 2 годин, постійно знімаючи піну, щоб бульйон залишався прозорим.
Необхідно замочити желатин в прохолодній воді. Додати в бульйон шматочки
рибного філе за 15 хвилин до закінчення варіння, а потім вийняти їх. Процідити
бульйон, невелику частину відлити і варити в ньому порізані соломкою овочі
протягом 10 хвилин. В решту бульйону ввести розмочений желатин, посолити і
поперчити за смаком, підігріти, не доводячи до кипіння.
Шматочки рибного
філе викласти в глибоку миску і залити бульйоном з желатином. Остудити і поставити
на півгодини в холодильник. Другий шар холодцю складається з креветок з
лимоном. Лимон ретельно очистити від шкірки і нарізати часточками. Викласти
креветки і шматочки лимона на застиглий шар риби, залити бульйоном з желатином
і помістити в холодильник. На застиглий шар креветок викласти відварені овочі і
залити рештою бульйоном з желатином. Остудити в холодильнику. Готову страву
розрізати на порційні шматки, обсипати зеленню (дрібно нарізаною), прикрасити
лимоном. До холодцю необхідно подати гірчицю і хрін.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий