Котлети з ікри коропа або сазана
Готуються котлети
з ікри коропа або сазана просто і швидко. Раніше страви з ікри коропа або
сазана ми готували дуже часто. Котлети з ікри готували величезну миску бо всі
домашні тягали їх прямо зі сковорідки як насіння. Тато купував до них холодне
пиво, а ми обожнювали їх з картопляним пюре. Зараз це недешеве задоволення, але
якщо ви піймаєте коропа або сазана і вам попадеться в ньому ікра - обов'язково
спробуйте приготувати ці котлетки, це дуже смачно. Страва розрахована на 4
чоловіки та процес приготування займе у вас 30 хвилин.
Інгридієнти для приготування страви:
- ікра коропа або
сазана - 600 гр.;
- манка - 4 ст.
л.;
- яйце - 1-2 шт.;
- цибуля ріпчаста
- 0,5 шт.;
- масло рослинне
- 2-3 ст. л.;
- сіль, перець -
за смаком.
Процес приготування страви:
1. Ікру коропа
або сазана потрібно протерти через велике сито і відділити її від плівки.
2. Протерту ікру
потрібно посолити.
3. Додати дрібно
нарізану ріпчасту цибулю і мелений перець.
4. Додаємо манку
і яйце. Не треба додавати багато манки, адже ми готуємо котлети з ікри, а не
манні оладки зі смаком ікри.
5. Збити масу
виделкою до однорідного стану.
6. Викладати ікряну
масу на розігріту сковороду по 1-2 ст. л. на порцію і обсмажити на тихому вогні
з обох боків до готовності. Під час смаження масло може пінитися. Після
приготування котлети стануть красивого золотистого кольору.
7. Готові котлети
викласти на паперовий рушник, щоб вбралися надлишки масла.
8. Дуже смачно
подавати котлети з ікри коропа або сазана з картопляним пюре і часточкою
лимона.
Приємного апетиту!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Привіт. А котлети з ікри карася можно готувати по цьому рецепту?
ОтветитьУдалитьПривіт. Сьогодні жарили котлети з ікри карася і мені на смак сподобалися.
Удалить