Рибні котлети з карася

Карасики, рибка хоч і смачна, але дуже кістлява. Готувати з них якісь вишукані страви проблематично. Зате рибні котлети з карася прикрасять і святковий стіл, і сімейний обід.
Для рибних котлет підійдуть карасі будь-яких розмірів. Щоб позбавитися від присмаку болотного запаху, карасів можна попередньо вимочити спочатку в сольовому, а після - в слабо оцтовому розсолі. Якщо часу на вимочування немає, в фарш можна додати трохи пряних трав.
На початку карасів опрацюємо і позбавимо від луски. Зрізаємо філе і дістаємо кісточки. До речі, добре розчиняє дрібні кісточки лимонний сік. Тушки перекручуємо двічі через м'ясорубку. Щоб котлети були соковитими, можна разом з карасями перекрутити трохи сала (1/3 від обсягу). Як і в будь-які котлети, у фарш замішуємо ріпчасту цибулю, сире яйце, розмочену булку або протерту сиру картоплю. Природно, можна додати будь-яку іншу начинку: сир, гриби, варене яйце, рис і т.д. Добре розмішуємо і ліпимо котлетки. Паніруємо їх у борошні, манці або кукурудзяній крупі. Котлети смажимо на помірному вогні в рослинній олії. А кісточки після м'ясорубки і обжарювання не відчуваються.
Ще один рецепт котлет з карася. Філе з карасиків нарізаємо шматочками і відбиваємо. На кожен шматок кладемо кубик вершкового масла і нашатковану зелень. Потім шматочки риби згортаємо, надаючи їм форму котлет. Кожну котлетку мачаємо в сирому яйці і панірувальних сухарях. Обсмажуємо. Подавати краще на скибочках обсмаженого хліба, натертих часником і присипаних кропом.
Котлети з відварних карасів готуються так. Обробляємо карасиків і проварюємо. М'ясо перекручуємо в м'ясорубці разом з вимоченої булкою. Додаємо у фарш на 700-800 г. риби 2 сирих яйця, 15 г. протертого сиру, сіль, перець і ретельно вимішуємо. Формуємо котлетки, паніруємо і обсмажуємо.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Котлети з ікри коропа або сазана

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Ловля карася в вересні

Правила риболовлі в Чехії, чи потрібна ліцензія для рибалок

Воблеры Sprut Спрут – кто есть кто: копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Як почистити щуку від луски! Як чистити щуку відео

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры