Як почистити щуку від луски! Як чистити щуку відео
Вирішив зняти відео як чищу щуку для тих людей, хто вперше побачив цю рибу і хоче її приготувати. Найкраще чистити свіжу щуку, адже коли вона полежить і підсохне, луску дуже важко почистити.
Щуку починаю чистити від хвоста до голови. Луска в щуки
дрібна і з слизом, тому треба час від часу очищати ніж від луски риби.
В теплу пору року щуку можна почистити на вулиці і потім
позамітати лузку, яка розлетілася під час чищення риби. Щука, це не окунь і від
плямистої хижачки лузга так не розлітається як від полосатого розбійника окуня.
В щуки дуже багато гострих зубів, тому під час чистки не
пхайте рибі пальці в рот. Також не пхайте пальці щуці в жабри, там теж можна
добряче поранитися.
Почистив щуку від луски, відрізаю голову, та розпорюю
черево. Бачу, щука з ікрою, тому акуратно видаляю білу плівку поздовж всього
хребта з кишками та ікрою.
Ікра щуки дуже смачна – це делікатес. Правда почав готувати
ікру щуки 2 роки назад, а до цього часу викидав ікру разом з кишками котам.
Дочищую луску з боків щуки та біля голови. Біля голови лучка
тверда і чиститься найважче.
Коли щука почищена від луски та кишок, рибу потрібно добре
помити. Дивлюся, що в мене залишилося трохи кровяної маси біля хребта, зараз ще
раз промию рибу. Перед тим як почати нарізати рибу на порційні кусочки,
потрібно помити і дошку на якій чистили рибу.
Риба почищена, можна приступати до приготування страви з
щуки.
=========================
Комментарии
Отправить комментарий