Який гарнір вибрати до риби
Готуючи обід,
кожна господиня задається питанням: який гарнір підійде до риби найкраще? В
основному її поєднують із картоплею або рисом, рідше подають тушковані овочі.
Гарнір з макаронів може доповнювати приготовану рибу, але смакове поєднання
таких продуктів не найкраще. Гарнір для морської або річкової риби може бути
простим або складним.
Для приготування
складного гарніру використовують 3-4 види овочів. Не можете його придумати? Це
картопляне пюре в соусі з горошку або моркви. Приготування за рецептом
складного гарніру до риби вимагає багато часу.
Лідером серед
гарнірів для риби є картопля в самій різній формі приготування. Причому до
смаженої риби подають смажену картоплю, а до відвареної готують картоплю в
мундирі або просто відварна з кропом. Пюре подають до зразів, котлет,
фрикадельок і інших м'ясних продуктів.
Рецепт 1. Картопля по-грецьки до рибі
Вибираючи, який
гарнір до риби зробити, варто звернути увагу на картоплю, приготовану за
грецьким рецептом.
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- по 1/4 склянки
топленого масла вершкового і оливкового;
- 1/2 лимона;
- 1/2 ложки
сушеного часнику;
- по чайній ложці
сухої трави орегано і солі;
- солодка
паприка;
- 1/3 чайної
ложки гострого меленого перцю;
- базилік,
петрушка.
Як готувати такий гарнір до риби?
Очищену картоплю
розрізати навпіл. Далі роблять соус. Знімають цедру з лимона і вичавлюють сік.
В окремій ємності змішують два види масла, сік лимона, спеції, сіль. Картопля
перемішують в отриманому соусі. Шматочки картоплі перекладають у форму для
запікання. Зверху їх посипають паприкою.
Перш ніж
відправити картоплю в розігріту духовку, форму накривають фольгою. Через
півгодини її знімають і залишають картоплю ще на 20 хвилин до повної
готовності. Готову картоплю посипають порізаною зеленню базиліка і петрушки.
Смачний гарнір до риби готовий до подачі.
Рецепт 2. Тушкована буряк до рибі
Інгредієнти:
- 2 буряків;
- 1 цибулина;
- 150 гр.
сметани;
- 1/2 склянки
сметани;
- 3 ложки рослинного
масла;
- спеції, перець,
сіль.
Очищений і
промитий буряк натирають на крупній тертці. До нього додають нарізану масу ріпчастої
цибулі, і все перемішують. Готову масу перекладають у сковороду, в якій
попередньо розігрівають масло. Смажити овочі потрібно 10 хвилин, після чого
додають гарячу воду і залишають масу смажитися ще 10 хвилин.
В кінці готування
до буряки додають сметану і інші інгредієнти. Тушкувати 15 хвилин.
Можна
використовувати інші рецепти для приготування гарнірів до риби. Важливо
навчитися поєднувати смак різних інгредієнтів.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий