Який гарнір вибрати до риби

Готуючи обід, кожна господиня задається питанням: який гарнір підійде до риби найкраще? В основному її поєднують із картоплею або рисом, рідше подають тушковані овочі. Гарнір з макаронів може доповнювати приготовану рибу, але смакове поєднання таких продуктів не найкраще. Гарнір для морської або річкової риби може бути простим або складним.
Для приготування складного гарніру використовують 3-4 види овочів. Не можете його придумати? Це картопляне пюре в соусі з горошку або моркви. Приготування за рецептом складного гарніру до риби вимагає багато часу.
Лідером серед гарнірів для риби є картопля в самій різній формі приготування. Причому до смаженої риби подають смажену картоплю, а до відвареної готують картоплю в мундирі або просто відварна з кропом. Пюре подають до зразів, котлет, фрикадельок і інших м'ясних продуктів.
Рецепт 1. Картопля по-грецьки до рибі
Вибираючи, який гарнір до риби зробити, варто звернути увагу на картоплю, приготовану за грецьким рецептом.
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- по 1/4 склянки топленого масла вершкового і оливкового;
- 1/2 лимона;
- 1/2 ложки сушеного часнику;
- по чайній ложці сухої трави орегано і солі;
- солодка паприка;
- 1/3 чайної ложки гострого меленого перцю;
- базилік, петрушка.
Як готувати такий гарнір до риби?
Очищену картоплю розрізати навпіл. Далі роблять соус. Знімають цедру з лимона і вичавлюють сік. В окремій ємності змішують два види масла, сік лимона, спеції, сіль. Картопля перемішують в отриманому соусі. Шматочки картоплі перекладають у форму для запікання. Зверху їх посипають паприкою.
Перш ніж відправити картоплю в розігріту духовку, форму накривають фольгою. Через півгодини її знімають і залишають картоплю ще на 20 хвилин до повної готовності. Готову картоплю посипають порізаною зеленню базиліка і петрушки. Смачний гарнір до риби готовий до подачі.
Рецепт 2. Тушкована буряк до рибі
Інгредієнти:
- 2 буряків;
- 1 цибулина;
- 150 гр. сметани;
- 1/2 склянки сметани;
- 3 ложки рослинного масла;
- спеції, перець, сіль.
Очищений і промитий буряк натирають на крупній тертці. До нього додають нарізану масу ріпчастої цибулі, і все перемішують. Готову масу перекладають у сковороду, в якій попередньо розігрівають масло. Смажити овочі потрібно 10 хвилин, після чого додають гарячу воду і залишають масу смажитися ще 10 хвилин.
В кінці готування до буряки додають сметану і інші інгредієнти. Тушкувати 15 хвилин.
Можна використовувати інші рецепти для приготування гарнірів до риби. Важливо навчитися поєднувати смак різних інгредієнтів.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Котлети з ікри коропа або сазана

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Sprut Спрут – кто есть кто: копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Правила риболовлі в Чехії, чи потрібна ліцензія для рибалок

Ловля карася в вересні

ZipBaits Rigge 35F – мой любимый ультралайтовый воблер

Смажена риба в'юн