Як правильно чистити рибу
У риб зміна
панцира на луску сталася приблизно 50 мільйонів років тому. І досі існують риби
зі слідами давнини на тілі, наприклад, у риб з сімейства осетрових. З часом
риба еволюціонувала, лусочки стали заміщати панцир, а згодом ще й слиз став
покривати луску, тим самим рибі стало легше пересуватися у воді, слиз був
захистом від різного роду бактерій і паразитів.
Як слід чистити рибу?
Перед
приготуванням риби, необхідно позбавити її від луски. Для цього потрібен
гострий ніж середнього розміру. Риба береться в ліву руку, той хто лівша бере
її в праву руку. Краще всього чистити на вулиці, а хто живе в квартирі – в ванній.
Під час чищення риби луска розлітається в різні сторони і мама або жінка випише
добрий наганяй за засмічену кухню. Чистити потрібно від хвоста до голови,
спочатку одну сторону, потім перевертаємо рибку і робимо ту саму процедуру на
іншій стороні.
Як потрошити рибу?
Для цього
робиться надріз поперек тіла, поряд з анальним отвором, де закінчується черево.
Беремо рибу й ріжемо вздовж черева до перемички, де з’єднується голова з тілом.
Відрізаємо голову в риби і дістаємо тельбухи. Горову риби можна і не відрізати,
але тоді потрібно вийняти жабра. Промиваємо рибу в проточній воді. Тепер риба
готова до подальшого процесу приготування.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий