Рибний суп для дитячого харчування

Риба – дуже корисний продукт для зростаючого дитячого організму. Особливо корисний рибний суп. Він зберігає найбільшу кількість корисних речовин серед усіх способів приготування риби. Крім того, суп легко засвоюється і не призведе до проблем з травленням.
Список необхідних продуктів:
- короп: один кілограм;
- цибуля ріпчаста: 2 головки;
- морквина: 1 шт.;
- горошинки перцю: 7 штук;
- лавровий лист: 2 шт.;
- борошно: 1 столова ложка;
- сметана: 250 мл.;
- солі на смак;
- свіжа зелень кропу: пучок;
- свіжа зелень петрушки: пучок.
Як приготувати рибний суп?
Коропа вимити, відрізати голову і випатрати. Відрізати хвіст, плавники. Вимити рибину ще раз зовні і всередині. Відокремити хребетну кістку. Отримане філе відкласти в сторону.
Підготувати каструлю, викласти в неї голову, плавники, хвіст і хребетну кістку. Залити водою, додати горошинки перцю і лавровий листок. Головку цибулі очистити від лушпиння, вимити і нарізати кубиками, додати в каструлю. Моркву вимити, очистити від шкірки і ще раз вимити. Нарізати дрібно кубиками і додати в каструлю.
Каструлю поставити на плиту, включити вогонь середньої потужності. Зварити бульйон.
Філе риби пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером. Перекласти в глибоку миску. Булку розм'якшити у воді, трохи віджати і додати в миску. Другу головку цибулі очистити від лушпиння, вимити і дрібно нарізати кубиками, викласти в сковорідку, влити трохи олії і на середньому вогні обсмажити до прозорості. Додати в миску. Масу перемішати, поступово вливаючи воду. Присипати сіллю, потім перцем.
З отриманого рибного фаршу сформувати фрикадельки. Кожну обваляти в борошні. Бульйон процідити, знову влити в каструлю і поставити на середній вогонь. Довести до кипіння і викласти фрикадельки.
Борошно розвести в невеликій частині бульйону, швидко перемішуючи, щоб не утворилося грудочок і додати в суп. Додати сметану і якщо любите, додати негострі овочеві спеції.
Пучок кропу і петрушки вимити, кілька разів струснути і обсушити серветками. Подрібнити ножем і додати в суп.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Котлети з ікри коропа або сазана

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепт засолки ікри окуня

Ловля карася в листопаді

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Готуємо салаку з овочами в томатному соусі

Воблеры Sprut Спрут – кто есть кто: копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків