Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба
Ікра озерних риб є делікатесом, не менш ніж лососева. Якщо вам вдалося наловити карасів, коропів або товстолобиків з ікрою, то раджу приготувати смачну малосольну ікру. А як засолити ікру карася, коропа або товстолобика, щоб вийшов правильний продукт, поділюся власним рецептом.
Інгредієнти для приготування страви:
- свіжа ікра коропа, карася або товстолоба – 500 гр;
- вода (2 склянки);
- сіль (5 стіл.ложок з гіркою):
- марля або медична маска.
Процес засолювання ікри карася:
1. Ікру, отриману при чищенні риби, викласти в глибоку тарілку або миску.
2. Залити ікру ледь теплою водою, залишити на 2-3 хвилини.
3. В іншій ємності змішати сіль і гарячу воду (але не окріп, приблизно 70 градусів), для отримання сольового розчину.
4. Частинами викласти ікру у підготовлений розчин. Якщо на ній залишиться плівочка, або потраплять молоки, не страшно, адже ще належить багаторазове проціджування.
5. 2-3 хвилини ікру перемішують, не зупиняючись. Це робиться для знищення всіх бактерій, для кращого просолювання і додання ікрі красивого жовтуватого кольору. Після закінчення помішування залиште миску для охолодження води на 10-15 хвилин.
6. Над глибокою тарілкою натягнути складену в кілька шарів марлю або стерильну медичну маску та процідити ікру.
7. Можна прискорити шляхом проціджування вичавлювання через серветку.
8. Готову солону ікру карася викласти в приготовлену ємність.
9. Їсти можна відразу, намазати на бутерброд або прямо ложкою.
10. Ікра, приготовлена таким способом, не зберігається більше 2-3 днів, тому краще її з'їсти не відкладаючи на потім.
Якщо ви вирішили приготувати солону ікру і є час, раджу проморозити її дня 3 в морозильній камері, для гарантії знезараження продукту.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий