Приготування річкової риби коропа і карася
Річкова риба зазвичай
досить костиста, але м'ясо її тим часом ніжне і має особливий смак. Щоб
розібратися, яке блюдо з якої річкової риби приготувати, треба знати
особливості кожного виду.
Часто у рибалки ловиться
дрібний карась. Ця риба досить частий гість на столі рибалок та любителів
рибних делікатесів. Карась зазвичай середніх розмірів, хоча бувають і винятки у
вигляді великих особин. Риба має золотисту або сріблясту шкірочку і багато
кісток. Карасі невибагливі до умов утримання, тому частенько мають неприємний
запах. Однак і з такого продукту можна приготувати справжній кулінарний шедевр.
Секрет додання цій рибі апетитного аромату і неповторного смаку – запікання її
в сметані.
Перед
приготуванням слід очистити і випатрати рибу, відрізати зябра і плавники,
хвости ж видаляються за бажанням – можна залишити їх у вигляді прикраси. В
карасі робляться невеликі дірочки, в які бризкається лимонний сік. Це потрібно
робити, щоб розм'якшити кістки і змінити запах риби на більш нейтральний. Далі
риба натирається сумішшю спецій (можна використовувати просто сіль і перець),
обсмажується в невеликій кількості рослинного масла.
Перед термічною
обробкою в цьому маслі потрібно обсмажити кільця ріпчастої цибулі. Смажиться
риба до утворення золотистої скоринки, в середньому не більше 3 хвилин з
кожного боку. Далі карась поміщається на деко для запікання. Зверху блюдо
заливають сметаною з вершками, можна використовувати просто жирну сметану.
Карась знаходиться в духовці близько 20-25 хвилин при температурі не вище 180
градусів. Готовність можна визначити за кольором: сметана, яка прикриває рибу,
повинна утворити рум'яну скоринку. Подається такий шедевр з дрібно нарізаним
кропом.
Особливо варто
поговорити про приготування іншої річкової риби – коропа. Ця досить популярна
риба має специфічний смак, швидко набирає вагу в неволі і не особливо
вибаглива. Безсумнівною її перевагою є простота в приготуванні: з коропа можна
зварити суп, його можна запекти або підсмажити, приготувати з нього закуску.
Короп є відмінним інгредієнтом для рибного супу. Особливо такий суп хороший в
похмуру прохолодну погоду. Для його приготування треба взяти 1 кілограм риби, 3
картоплини, 2 помідора, 2 зелених болгарських перця.
Для бульйону
використовують кістки риби і голову, однак при цьому потрібно видалити зябра і
очі. Філе акуратно відділяється від кісток і відкладається. Також в бульйон
додається морквина, цибулина і спеції для додання аромату. Крім того, в ємність
наливається вода, келих білого вина і ложка лимонного соку. Вариться бульйон
близько півгодини на повільному вогні, періодично слід знімати пінку. Далі в
наваристий вміст додаємо нарізану кубиками середнього розміру картоплю.
Паралельно на
вершковому маслі обсмажується дрібно нарізана морква, цибуля, болгарський
перець з додаванням однієї ложки паприки. Коли картопля повністю готова, то в
бульйон додається вміст сковороди, а також нарізане риб'яче філе. Вариться суп
ще 10-12 хвилин, а подається з грінками, часником і зеленню.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий