Приготування річкової риби коропа і карася

Річкова риба зазвичай досить костиста, але м'ясо її тим часом ніжне і має особливий смак. Щоб розібратися, яке блюдо з якої річкової риби приготувати, треба знати особливості кожного виду.
Часто у рибалки ловиться дрібний карась. Ця риба досить частий гість на столі рибалок та любителів рибних делікатесів. Карась зазвичай середніх розмірів, хоча бувають і винятки у вигляді великих особин. Риба має золотисту або сріблясту шкірочку і багато кісток. Карасі невибагливі до умов утримання, тому частенько мають неприємний запах. Однак і з такого продукту можна приготувати справжній кулінарний шедевр. Секрет додання цій рибі апетитного аромату і неповторного смаку – запікання її в сметані.
Перед приготуванням слід очистити і випатрати рибу, відрізати зябра і плавники, хвости ж видаляються за бажанням – можна залишити їх у вигляді прикраси. В карасі робляться невеликі дірочки, в які бризкається лимонний сік. Це потрібно робити, щоб розм'якшити кістки і змінити запах риби на більш нейтральний. Далі риба натирається сумішшю спецій (можна використовувати просто сіль і перець), обсмажується в невеликій кількості рослинного масла.
Перед термічною обробкою в цьому маслі потрібно обсмажити кільця ріпчастої цибулі. Смажиться риба до утворення золотистої скоринки, в середньому не більше 3 хвилин з кожного боку. Далі карась поміщається на деко для запікання. Зверху блюдо заливають сметаною з вершками, можна використовувати просто жирну сметану. Карась знаходиться в духовці близько 20-25 хвилин при температурі не вище 180 градусів. Готовність можна визначити за кольором: сметана, яка прикриває рибу, повинна утворити рум'яну скоринку. Подається такий шедевр з дрібно нарізаним кропом.
Особливо варто поговорити про приготування іншої річкової риби – коропа. Ця досить популярна риба має специфічний смак, швидко набирає вагу в неволі і не особливо вибаглива. Безсумнівною її перевагою є простота в приготуванні: з коропа можна зварити суп, його можна запекти або підсмажити, приготувати з нього закуску. Короп є відмінним інгредієнтом для рибного супу. Особливо такий суп хороший в похмуру прохолодну погоду. Для його приготування треба взяти 1 кілограм риби, 3 картоплини, 2 помідора, 2 зелених болгарських перця.
Для бульйону використовують кістки риби і голову, однак при цьому потрібно видалити зябра і очі. Філе акуратно відділяється від кісток і відкладається. Також в бульйон додається морквина, цибулина і спеції для додання аромату. Крім того, в ємність наливається вода, келих білого вина і ложка лимонного соку. Вариться бульйон близько півгодини на повільному вогні, періодично слід знімати пінку. Далі в наваристий вміст додаємо нарізану кубиками середнього розміру картоплю.
Паралельно на вершковому маслі обсмажується дрібно нарізана морква, цибуля, болгарський перець з додаванням однієї ложки паприки. Коли картопля повністю готова, то в бульйон додається вміст сковороди, а також нарізане риб'яче філе. Вариться суп ще 10-12 хвилин, а подається з грінками, часником і зеленню.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Котлети з ікри коропа або сазана

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепт засолки ікри окуня

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Sprut Спрут – кто есть кто: копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Готуємо салаку з овочами в томатному соусі

Ловля карася в листопаді

Смажений вугор