Як закоптити рибу без коптильні на рибалці

Сьогодні поговоримо про приготуванні риби на риболовлі. Рибалка не тільки процес лову риби, але і відпочинку на природі. Який відпочинок без приготування їжі на багатті. Цю їжу можна назвати ласощами Богів! Безумовно, якщо їсти з багаття кожен день, то ця їжа буде дратувати, але...
Живучи в міських умовах і не вживаючи в своєму раціоні щось з «димком» людина починає нудьгувати. Тому навіть саме шикарне блюдо з кращого ресторану приготоване шеф-кухарем не можна порівняти з простою запеченою картоплею у вугіллі. Як готувати картоплю у вугіллі знає кожен, то є і хитрі рибальські рецепти, справжнє диво і смакота. Ця страва сподобається тим, хто любить їжу з багаття і активний відпочинок.
Риба гарячого копчення на вугіллі
Готується просто як і все геніальне. Дуже приємно якщо вона не з магазину, а тільки недавно була піймана в водоймі, тоді риба дуже свіжа...
Спійману рибу потрібно почистити і випатрати. Далі поперчити і посолити за смаком. Особисто я використовую червоний перець і сіль, але є любителі замаринувати рибу в майонезі. Часто додають майонез в миску там змішують з чорним перцем і маринують в ній рибу протягом 2-3-х годин. Можна випробувати обидва рецепта і вибрати, який підходить саме вам.
Далі потрібно підготувати вугілля від прогорілого багаття. Поки вогнище прогорає, сходити і зібрати зелень. Підійде абсолютно будь-яка! Головне не хвоя, щоб не було смоли. Рекомендується мати пляшку з водою, біля водойми це не проблема. Дехто використовує вино, але тут на любителя, я знав тих, хто використовує пиво. Щільним килимом укладаємо зелений «килим» прямо на вугілля. Він відразу почне сильно диміти і можуть з'явиться осередки займання. Тут знадобиться вода. Потім на зелень укладається риба і накривається другим шаром зелені. Це все жахливо димить і коптить рибу. Процес повинен тривати 10-15 хвилин. Розрив великий, але пов'язаний з розмірами рибки, адже велику рибу готувати треба довше. Далі зелень знімається з багаття і дістається риба. Знову повторюється «чаклунство» з укладанням нового слою зелені на вугілля, але рибка кладеться іншою стороною.
Чому гаряче копчення? Банально рибка лежачи на трав'яному (або листяному) килимі ще й пропікається на вугіллі. Димом дане блюдо просочиться... Через 20-30 хвилин приготування рибка готова!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Котлети з ікри коропа або сазана

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Sprut Спрут – кто есть кто: копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Правила риболовлі в Чехії, чи потрібна ліцензія для рибалок

Ловля карася в вересні

ZipBaits Rigge 35F – мой любимый ультралайтовый воблер

Смажена риба в'юн