Як закоптити рибу без коптильні на рибалці
Сьогодні
поговоримо про приготуванні риби на риболовлі. Рибалка не тільки процес лову
риби, але і відпочинку на природі. Який відпочинок без приготування їжі на
багатті. Цю їжу можна назвати ласощами Богів! Безумовно, якщо їсти з багаття
кожен день, то ця їжа буде дратувати, але...
Живучи в міських
умовах і не вживаючи в своєму раціоні щось з «димком» людина починає
нудьгувати. Тому навіть саме шикарне блюдо з кращого ресторану приготоване
шеф-кухарем не можна порівняти з простою запеченою картоплею у вугіллі. Як
готувати картоплю у вугіллі знає кожен, то є і хитрі рибальські рецепти,
справжнє диво і смакота. Ця страва сподобається тим, хто любить їжу з багаття і
активний відпочинок.
Риба гарячого копчення на вугіллі
Готується просто
як і все геніальне. Дуже приємно якщо вона не з магазину, а тільки недавно була
піймана в водоймі, тоді риба дуже свіжа...
Спійману рибу потрібно почистити і випатрати. Далі поперчити і посолити за смаком. Особисто я
використовую червоний перець і сіль, але є любителі замаринувати рибу в
майонезі. Часто додають майонез в миску там змішують з чорним перцем і
маринують в ній рибу протягом 2-3-х годин. Можна випробувати обидва рецепта і
вибрати, який підходить саме вам.
Далі потрібно
підготувати вугілля від прогорілого багаття. Поки вогнище прогорає, сходити і
зібрати зелень. Підійде абсолютно будь-яка! Головне не хвоя, щоб не було смоли.
Рекомендується мати пляшку з водою, біля водойми це не проблема. Дехто
використовує вино, але тут на любителя, я знав тих, хто використовує пиво.
Щільним килимом укладаємо зелений «килим» прямо на вугілля. Він відразу почне
сильно диміти і можуть з'явиться осередки займання. Тут знадобиться вода. Потім
на зелень укладається риба і накривається другим шаром зелені. Це все жахливо
димить і коптить рибу. Процес повинен тривати 10-15 хвилин. Розрив великий, але
пов'язаний з розмірами рибки, адже велику рибу готувати треба довше. Далі
зелень знімається з багаття і дістається риба. Знову повторюється «чаклунство»
з укладанням нового слою зелені на вугілля, але рибка кладеться іншою стороною.
Чому гаряче
копчення? Банально рибка лежачи на трав'яному (або листяному) килимі ще й
пропікається на вугіллі. Димом дане блюдо просочиться... Через 20-30 хвилин
приготування рибка готова!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий