Приготування заливної риби
У радянської і
пострадянської людини в голові стійка асоціація: заливна риба – це гидота! Але
рецепт, який ми пропонуємо вашій увазі, зовсім з іншого розряду. Отже, смачна
заливна риба: не гидота, а радість!
Для приготування смачної заливної риби вам
знадобиться:
- 1 кг будь-якої морської риби
(не чищеної);
- по 1 корінцю
петрушки, селери;
- 1 цибулина;
- 1 великий
лавровий лист;
- перець чорний
горошком і сіль – за смаком;
- 10 г желатину.
Як приготувати заливну рибу:
1. Рибу почистіть,
промийте, наріжте порційними шматками. Плавники і голову поки не викидайте.
Зав'яжіть їх у марлю на вузлика.
2. Почистіть всі
овочі.
3. Рибу,
розрізані вздовж коріння петрушки та селери, четвертинки цибулини залийте водою
і відваріть, додавши лавровий лист і перець.
4. Коли риба
звариться повністю, виловіть її з бульйону. На місце риби покладіть вузлик з
риб'ячою головою і плавниками, варіть бульйон ще півгодини.
5. Замочіть
желатин.
6. Готовий
бульйон процідіть. Виварені овочі і риб'ячу голову можна викинути.
7. У проціджений
бульйон додайте желатин, закип'ятіть ще раз.
8. Шматочки
відвареної риби розкладіть по піалах або глибоких тарілках, залийте бульйоном з
желатином.
9. Поставте
тарілочки в холодне місце.
10. Коли заливна
риба схопиться, її можна подавати до столу.
11. За бажанням
холодець можна прикрасити гілочками свіжої зелені.
Приємного
апетиту!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий