Приготування заливної риби

У радянської і пострадянської людини в голові стійка асоціація: заливна риба – це гидота! Але рецепт, який ми пропонуємо вашій увазі, зовсім з іншого розряду. Отже, смачна заливна риба: не гидота, а радість!
Для приготування смачної заливної риби вам знадобиться:
- 1 кг будь-якої морської риби (не чищеної);
- по 1 корінцю петрушки, селери;
- 1 цибулина;
- 1 великий лавровий лист;
- перець чорний горошком і сіль – за смаком;
- 10 г желатину.
Як приготувати заливну рибу:
1. Рибу почистіть, промийте, наріжте порційними шматками. Плавники і голову поки не викидайте. Зав'яжіть їх у марлю на вузлика.
2. Почистіть всі овочі.
3. Рибу, розрізані вздовж коріння петрушки та селери, четвертинки цибулини залийте водою і відваріть, додавши лавровий лист і перець.
4. Коли риба звариться повністю, виловіть її з бульйону. На місце риби покладіть вузлик з риб'ячою головою і плавниками, варіть бульйон ще півгодини.
5. Замочіть желатин.
6. Готовий бульйон процідіть. Виварені овочі і риб'ячу голову можна викинути.
7. У проціджений бульйон додайте желатин, закип'ятіть ще раз.
8. Шматочки відвареної риби розкладіть по піалах або глибоких тарілках, залийте бульйоном з желатином.
9. Поставте тарілочки в холодне місце.
10. Коли заливна риба схопиться, її можна подавати до столу.
11. За бажанням холодець можна прикрасити гілочками свіжої зелені.
Приємного апетиту!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Котлети з ікри коропа або сазана

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепт засолки ікри окуня

Ловля карася в листопаді

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Готуємо салаку з овочами в томатному соусі

Воблеры Sprut Спрут – кто есть кто: копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків