Риба запечена з овочами
Багато хто
стверджує, що рибу треба запікати, а не варити або смажити. Ми з цим цілком
згодні, адже смажена риба здатна додати не один сантиметр талії, а цього не
хочуть дуже багато любителів риби. Тому ми будемо запікати рибу з улюбленими
овочами і приготуємо її дуже швидко. Часто цей рецепт приваблює своєю швидкістю
приготування і, безумовно, відмінним смаком і дуже привабливим виглядом.
Щоб нагодувати
сім'ю з чотирьох чоловік нам знадобиться:
- велика риба,
яку найбільше любимо, (голову і плавники у риби потрібно буде видаляти);
- 2 моркви;
- 1 цибулина;
- майонез;
- улюблені спеції.
Рибку потрібно промити і випатрати, розрізати на кілька шматків разом з хребтом. Шматки повинні мати
товщину від двох до трьох сантиметрів. Потім викладаємо шматочки в форму, яку
потрібно змастити рослинним маслом. Важливо знати, що до морської риби краще
всього підходить олія оливкова, хоча і соняшникова точно не зіпсує її смак.
Потім змішати всі спеції разом з сіллю і обмазати рибку майонезом зі спеціями.
Якщо ви не любите майонез, рибу можна обмазати гірчицею і рослинним маслом. Залишаємо
рибку на столі у формі приблизно на півгодини.
Поки наша рибка
маринується, ми ріжемо моркву на тонкі напівкола. Цибулю ріжемо на тонкі кільця
і відправляємо овочі до риби і перемішуємо все разом. Любителі брюссельської
капусти можуть додати і її. Крім цього не зіпсує смак риби і солодкий перець,
який тільки додасть найтоншу нотку середземноморського аромату. Цвітна капуста
теж не зможе зіпсувати страви. Взагалі можна експериментувати з багатьма
овочами, зрештою, просто можна придумати власне ні з чим незрівняне блюдо.
Овочі ніколи не зіпсують смак риби.
Духовка повинна
бути розігріта заздалегідь, і її температура повинна становити 180 градусів.
Ставимо форму для запікання на середню полицю духовки і запікаємо рибу з
овочами рівно 1 годину. Хвилин за 20 до кінця приготування страви температуру в
духовці потрібно збільшити приблизно на 20 градусів. Це потрібно зробити для
того, щоб через 20 хвилин рибка стала рум'яною.
Цей спосіб
приготування риби дуже привабливий як для дорослих, так і для дітей. В користі
рибних продуктів ми не сумніваємося, а запечені овочі принесуть чимало користі.
До риби можна подати журавлинний морс або узвар із груш і яблук.
Їжте рибку з
задоволенням. Приємного апетиту!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий