Самі робимо чучела з щучих голів!

Практично кожний риболов, який піймав велику щуку (трофей), хоче засушити її голову собі на пам’ять. Щоб вдало засушити щучу голову потрібно відрізати саму голову і видалити жабра. У верхній частині голови, там де основа хребта у щук знаходиться мозок, який теж треба видалити. Для цього чимось (дуже зручно ножівкою по металу) відрізуємо основу хребта, але так, щоб не пошкодити саму голову, і вимиваємо мозок! Потім готуємо сольовий розчин: на літр води 5-6 столових ложок солі! У цьому розчині хай лежить (повністю зануреною) до 10-ти днів! Після цього дістаємо засолену голову, кладемо на рівну гладку поверхню(бажано пластик) вгору носом! Розкриваємо морду за допомогою двох палиць (розмір палиць залежить від розміру голови) однією розпираємо пощу по ширині, другою – по висоті. Важливо щоб морда була максимально відкрита! Потім на пластику розтягуємо і розрівнюємо зяброві кришки і притискуємо їх чимось важким. Кладемо разом з пластиком в сухе тепле місце до повного висихання!
Очі роблю так: з внутрішньої сторони наклеюю пластилін так, щоб він закрив весь очний отвір, потім по центру на пластилін клею ґудзики або щось інше!
Висушену голову щуки я покриваю (наношу пензликом) нітролаком. Нітролак утворює тверду, прозору, практично безбарвну швидковисихаючу плівку.
Сподіваюся, зміг зрозуміло описати весь процес!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Котлети з ікри коропа або сазана

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепт засолки ікри окуня

Воблеры Sprut Спрут – кто есть кто: копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Запікаємо філе коропа в духовці

Смажена риба в'юн

Топ 9 бюджетних спінінгів для ловлі мормишкою

Ловля карася в вересні

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры