Рецепт засолки ікри окуня
Окунева ікра
смачна і ароматна, АЛЕ! До її приготування необхідний особливий підхід. В силу
своїх властивостей, окунева ікра дуже терпка на смак (у сирому вигляді її
навіть коти не поважають). Тільки термічна обробка здатна перетворити ікру
окуня в кулінарний делікатес. З усіх відомих мені варіантів приготування ікри
(просто посмажити, зварити уху, млинці з ікри), засолювання самий трудомісткий
спосіб. При цьому, кулінарне значення засолювання ікри вище всяких похвал.
Поділюся з вами одним із способів засолювання ікри окуня.
Безумовно, для
початку окунів треба наловити і витягти саму ікру. Думаю, з цим у рибалок
проблем немає.
Тепер треба
позбавитися від плівок і помістити ікру в каструльку.
Далі варимо
маринад: на 1 літр води - 2 столові ложки солі, десертна ложка коріандру, 2
лаврових листочки, 10-15 горошин чорного перцю, 3-4 запашного. Доводимо до
кипіння і варимо протягом 20 хвилин. Гарячим маринадом заливаємо ікру,
динамічно помішуючи. Через 20 хвилин зливаємо воду (за допомогою друшлака та
марлі).
У більшій
каструлі кип'ятимо воду і поміщаємо в неї каструльку з ікрою. Доводимо до
готовності протягом 20 хвилин, регулярно перемішуючи.
Готова ікра стає
білою і розсипчастою. До речі, така термічна обробка повністю очистить ікру від
терпкості і від всіляких паразитів. Тепер можна підсолити за смаком, додати
трохи лимонного соку і соняшникової олії.
Чи треба
говорити, що ваша праця увінчається смачним витвором рибальської кулінарії.
Спробуйте і вам
сподобається!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий