Рецепт засолки ікри окуня

Окунева ікра смачна і ароматна, АЛЕ! До її приготування необхідний особливий підхід. В силу своїх властивостей, окунева ікра дуже терпка на смак (у сирому вигляді її навіть коти не поважають). Тільки термічна обробка здатна перетворити ікру окуня в кулінарний делікатес. З усіх відомих мені варіантів приготування ікри (просто посмажити, зварити уху, млинці з ікри), засолювання самий трудомісткий спосіб. При цьому, кулінарне значення засолювання ікри вище всяких похвал. Поділюся з вами одним із способів засолювання ікри окуня.
Безумовно, для початку окунів треба наловити і витягти саму ікру. Думаю, з цим у рибалок проблем немає.
Тепер треба позбавитися від плівок і помістити ікру в каструльку.
Далі варимо маринад: на 1 літр води - 2 столові ложки солі, десертна ложка коріандру, 2 лаврових листочки, 10-15 горошин чорного перцю, 3-4 запашного. Доводимо до кипіння і варимо протягом 20 хвилин. Гарячим маринадом заливаємо ікру, динамічно помішуючи. Через 20 хвилин зливаємо воду (за допомогою друшлака та марлі).
У більшій каструлі кип'ятимо воду і поміщаємо в неї каструльку з ікрою. Доводимо до готовності протягом 20 хвилин, регулярно перемішуючи.
Готова ікра стає білою і розсипчастою. До речі, така термічна обробка повністю очистить ікру від терпкості і від всіляких паразитів. Тепер можна підсолити за смаком, додати трохи лимонного соку і соняшникової олії.
Чи треба говорити, що ваша праця увінчається смачним витвором рибальської кулінарії.
Спробуйте і вам сподобається!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Котлети з ікри коропа або сазана

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Ловля карася в листопаді

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Готуємо салаку з овочами в томатному соусі

Воблеры Sprut Спрут – кто есть кто: копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків