Як чистити сома

Сом часто зустрічається у прісноводних озерах, ставках, річках і каналах. Сома легко можна впізнати за вусикам на голові, які трохи нагадують вуса кішки. Вони абсолютно нешкідливі, хоча багато хто вважає інакше. Вусики допомагають сому знайти їжу, вони не жалять і не містять отрути. Зазвичай соми коричневі або сірі зверху, а знизу білі або жовтуваті. Так як сом рідко запливає близько до берега, а забарвлення сома нагадує колір бруду, його дуже важко помітити у воді. У сома луска відрізняється від інших риб, тому сом чиститься дещо інакше.
Знайдіть жировий плавець сома. Він знаходиться зверху біля хвоста. Філейним ножем зробіть розріз з жировим плавцем. Ріжте шкіру вздовж спини під плавцем по напрямку до голови сома, поки не дійдете до спинного плавця. Це ще один з двох плавців, які знаходяться зверху. Він розташований прямо за головою. Зробіть розріз до хребта прямо за головою. Зігніть голову так, щоб зламати хребет, але при цьому постарайтеся не відірвати її. Засуньте вказівний палець всередину реберного каркаса і міцно візьміться за кінчик хребта. Повільно потягніть голову у напрямку до хвоста. Так як шкіра прикріплена до голови, то вона знімається разом з головою і нутрощами, залишаючи тільки м'ясо на кістках. Покладіть рибу на обробну дошку. Розріжте рибу уздовж так, щоб відокремити м'ясо від кісток. Перевірте, щоб в отриманому філе не було кісток. Кістки сома тонкі і дуже гострі.
Ось такий один з варіантів чищення сома.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish

Комментарии

  1. почему нет видео?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Коли наступного разу піймаю сома, зніму відео як я його чищу

      Удалить

Отправить комментарий

Популярные сообщения из этого блога

Котлети з ікри коропа або сазана

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Правила риболовлі в Чехії, чи потрібна ліцензія для рибалок

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры TsuYoki - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и ратлины

Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків

Головень (клень) запечений в духовці

Правила риболовлі в Польщі, чи потрібна ліцензія для рибалок

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры