Приготування рибної юшки, ухи

Здавна юшка являє собою прозоре перше блюдо з овочами, має яскраво виражений концентрований рибний смак. Не варто плутати юшку з звичайним рибним супом, оскільки готується вона з певними настановами, а секретними рецептами справжньої юшки досконало володіють рибалки.
Найсмачніша і правильна юшка готується на багатті в умовах дикої природи з щойно виловленої риби (бажано, щоб вона була жива). Відмінністю від рибного супу є те, що в юшці ніколи не додають крупи, макаронні вироби та інші допоміжні компоненти.
У цій юшці можна зустріти тільки моркву, цибулю, петрушку, а також величезну кількість різних спецій і прянощів які підкреслюють рибний смак. Допускається додавання у процесі готування свіжої зелені (петрушки, кропу) в невеликих кількостях.
Рибна юшка, уха в домашніх умовах
Вважається, що юшка, приготована вдома на плиті, не володіє таким смаком і ароматом, як аналогічна страва на вогні, проте спробувати варто. Для домашньої юшки можна сміливо брати річкову рибу.
Для найбільш простого способу можна взяти хребти коропа, судака, щуки. Цей інгредієнт дозволить досягти густоти і додасть страві приємного аромату. В цьому випадку всі компоненти страви можна поміщати в звичайну воду без попереднього спеціального приготування відвару з риби або овочів.
Рибні хребти приблизно 0,5 кг потрібно добре промити під проточною водою. Вони закладаються в киплячу воду, до них додаються три очищені і нарізані великими кубиками картоплини, дві моркви, нарізані великими кружечками, а також подрібнена цибулина.
Іноді для такої страви використовують і інші частини риби, можна брати очищені голови, філе, тощо. Варяться всі інгредієнти одночасно, насичуючись смаками, протягом 20 хвилин до повної готовності овочів.
За цей час м’ясо риби повинне почати трохи відділятися від кістки – це перша ознака правильного приготування. За 5 хвилин до готовності першої страви потрібно додати сіль і перець за смаком, а також пару штук лаврового листа. При бажанні можна використовувати і інші спеції, прянощі.
По закінченні вказаного часу юшка знімається з вогню, рясно присипається подрібненою зеленню кропу і петрушки, накривається кришкою і залишається на півгодини для настоювання. Подається страва в глибоку тарілку з шматочками риби на кістки і великою кількістю овочів.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Рецепт засолки ікри окуня

Котлети з ікри коропа або сазана

Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Воблеры TsuYoki - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и ратлины

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Ловля карася в березні

Правила риболовлі в Чехії, чи потрібна ліцензія для рибалок

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры