Смажена риба в'юн

На каналі відео на теми: рибалка, подорожі, активний відпочинок і реплєї гри World of Tanks. Буду радий новим підпищикам і вдячний за лайки та коментарі.
Декілька днів тому попав на гарний кльов в’юна. Вирішив  посмажити зловлених в’юнів так само як готую мойву – обвалюю в борошні і смажу на розжареній олії. До речі, коли кладете в'юнів в розпечене масло, то деякі рибки дуже прикольно згортаються в кільце і потім оригінально виглядають в загальній тарілці.
риба в’юн
Як бачите, рецепт смажених в'юнів немає нічого складного. Саме трудомістке в процесі приготування – це добре промити рибу і позбутися слизу на шкірі.
Наша страва хоч зовні і схожа на смажену мойву, але за смаком смажені в’юни зовсім інші. М'ясо в'юнів неймовірно смачне, нам воно чимось нагадало тунця або макрель. За рахунок щільної структури риба при смаженні не вбирає в себе багато масла, тому виходить не надто жирною.
смажений в’юн
Якщо вам на ринку попадуться в'юни, то купуйте не роздумуючи – з них ви приготуєте шалено смачну вечерю на швидку руку. Смажені в'юни припадуть до смаку всій вашій родині.
Інгредієнти для приготування страви:
- риба в'юн – 700 гр.;
- борошно для обвалювання;
- сіль за смаком;
- рослинна олія для смаження.
Процес приготування смажених в'юнів:
1. Для початку потрібно відрізати голову у в’юна і випатрати його. Дуже добре промиваємо рибу проточною водою, позбавляючись від слизу на шкірі в'юнів. Якщо слиз залишився – почищених в’юнів перекладаємо у каструлю і добре обсипаємо сіллю. Після цього накриваємо каструлю кришкою і перемішуємо рибу з сіллю. Через 5 хвилин перемішування знову промиваємо в’юнів – риба тепер буде слизу.
2. Висипаємо борошно в миску. В’юнів солимо за смаком. У сковороді розігріваємо рослинне масло.
3. Обвалюємо рибу в борошні й обсмажуємо в розпеченому маслі з двох сторін до красивого золотистого кольору.
Приємного апетиту!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Котлети з ікри коропа або сазана

Воблеры TsuYoki - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и ратлины

Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків

Рецепт засолки ікри окуня

Ловля верховодки

Правила риболовлі в Польщі, чи потрібна ліцензія для рибалок

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Як зберігати опариша?