Риба запечена з овочами

Багато хто стверджує, що рибу треба запікати, а не варити або смажити. Ми з цим цілком згодні, адже смажена риба здатна додати не один сантиметр талії, а цього не хочуть дуже багато любителів риби. Тому ми будемо запікати рибу з улюбленими овочами і приготуємо її дуже швидко. Часто цей рецепт приваблює своєю швидкістю приготування і, безумовно, відмінним смаком і дуже привабливим виглядом.
Щоб нагодувати сім'ю з чотирьох чоловік нам знадобиться:
- велика риба, яку найбільше любимо, (голову і плавники у риби потрібно буде видаляти);
- 2 моркви;
- 1 цибулина;
- майонез;
- улюблені спеції.
Рибку потрібно промити і випатрати, розрізати на кілька шматків разом з хребтом. Шматки повинні мати товщину від двох до трьох сантиметрів. Потім викладаємо шматочки в форму, яку потрібно змастити рослинним маслом. Важливо знати, що до морської риби краще всього підходить олія оливкова, хоча і соняшникова точно не зіпсує її смак. Потім змішати всі спеції разом з сіллю і обмазати рибку майонезом зі спеціями. Якщо ви не любите майонез, рибу можна обмазати гірчицею і рослинним маслом. Залишаємо рибку на столі у формі приблизно на півгодини.
Поки наша рибка маринується, ми ріжемо моркву на тонкі напівкола. Цибулю ріжемо на тонкі кільця і відправляємо овочі до риби і перемішуємо все разом. Любителі брюссельської капусти можуть додати і її. Крім цього не зіпсує смак риби і солодкий перець, який тільки додасть найтоншу нотку середземноморського аромату. Цвітна капуста теж не зможе зіпсувати страви. Взагалі можна експериментувати з багатьма овочами, зрештою, просто можна придумати власне ні з чим незрівняне блюдо. Овочі ніколи не зіпсують смак риби.
Духовка повинна бути розігріта заздалегідь, і її температура повинна становити 180 градусів. Ставимо форму для запікання на середню полицю духовки і запікаємо рибу з овочами рівно 1 годину. Хвилин за 20 до кінця приготування страви температуру в духовці потрібно збільшити приблизно на 20 градусів. Це потрібно зробити для того, щоб через 20 хвилин рибка стала рум'яною.
Цей спосіб приготування риби дуже привабливий як для дорослих, так і для дітей. В користі рибних продуктів ми не сумніваємося, а запечені овочі принесуть чимало користі. До риби можна подати журавлинний морс або узвар із груш і яблук.
Їжте рибку з задоволенням. Приємного апетиту!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Рецепт засолки ікри окуня

Котлети з ікри коропа або сазана

Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Воблеры TsuYoki - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и ратлины

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Ловля карася в березні

Правила риболовлі в Чехії, чи потрібна ліцензія для рибалок

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры