Шашлик із сома
Якщо ви
збираєтеся приготувати шашлик з сома, то, напевно, знаєте толк у цій страві –
такий шашлик роблять достатньо рідко порівняно з іншими.
Така риба сом
чудово підходить для приготування шашлику – виходять досить великі шматочки
ніжного білого рибного м'яса, рум'яні зовні і дуже ароматні, просочені
маринадом і апетитні. Шашлик із сома можна по праву називати кулінарним
шедевром – це рідкісне і навіть трохи незвичайне блюдо, оскільки цю рибу далеко
не кожна людина готує регулярно.
М'ясо сома
ідеально підходить для шашлику – воно майже не містить кісток і при цьому
досить жирне (з віком сом накопичує жир ближче до хвостової частини).
Інгредієнти:
- 1 тушка сома
(чим більше – тим краще);
- цибуля ріпчаста;
- лимон;
- рослинна олія;
- перець
чорний/білий мелений;
- сіль.
Хід готування:
Сома, в
залежності від його величини, нарізати поперек на шматочки по 5-6 см (якщо риба велика) або 3-4 см , якщо вона невелика.
Викласти стейки з
сома шарами в глибоку емальовану або скляну ємність, підсолюючи та поперчити кожен
шар, а також перекладаючи цибулею, попередньо пом'ятим руками (з цибулі повинен
виділитися сік).
Також, викладаючи
стейки з сома в ємність для маринування, кожен шар потрібно поливати соком
лимона (кислота робить ніжне м'ясо сома щільнішим) та збризкувати невеликою
кількістю рослинного масла.
Залишити м'ясо
сома маринуватися в прохолодному місці протягом 2-3 год, потім викласти стейки
на решітку або нанизати на шампури і запікати 20-40 хв (залежно від величини) над
вугіллям з помірним жаром до рум'яної скоринки.
Приємного
апетиту!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий