Лин в сметані
Лин - риба
сімейства коропових. Лин - не найпопулярніша в кулінарії риба, хоча на смак
вона нічим не поступається іншим. Готувати лина, як і іншу рибу, можна різними
способами. Наприклад, лин в сметані - дуже смачне і ніжне блюдо, яке відніме у
вас зовсім небагато часу.
Інгредієнти для лина в сметані:
- Лінь (свіжий) -
4 шт.
- Цибуля ріпчаста
- 2 шт.
- Перець
болгарський зелений - 1 шт.
- Вино біле
напівсухе - 250 гр.
- Сметана
(будь-якої жирності) - 250 гр.
- Оцет столовий -
1 ст. ложка
- Рослинна олія -
4 ст. ложки
- Петрушка -
пучок
- Кріп - пучок
- Кінза - за
смаком
- Сіль - за
смаком
- Перець - за
смаком
Інвентар для приготування лина в сметані:
Каструля,
кухонний ніж, столова ложка, кухонна плита, тарілки.
Приготування лина в сметані:
Крок 1: Готуємо лина
В першу чергу
лина необхідно випатрати. Для цього робимо надріз по животу уздовж всього
тулуба від голови до хвоста і дістаємо нутрощі. Після цього вирізаємо зябра і
зчищаємо луску: тримаємо рибу лівою рукою, а правою відскрібаємо луску за
допомогою гострого ножа. Тримати ніж краще не вертикально, а під невеликим
кутом - в такому випадку луска не буде розлітатися в різні сторони.
Промиваємо лина
холодною проточною водою зовні і зсередини, особливу увагу приділяємо животу.
Вимитого лина
ріжемо на шматочки і складаємо їх у каструлю. Заливаємо лина теплою водою, в
яку додаємо оцет і 1 ст. ложку солі. У цій воді лин повинен настоятися 20-30
хвилин, вона позбавляє рибу від гіркоти і запаху мулу (лин мешкає в мулистих
водоймах).
Крок 2: Готуємо овочі
Цибулю очищаємо
від лушпиння, обшпарюємо окропом і ріжемо невеликими шматочками.
Болгарський
перець миємо, обшпарюємо окропом, видаляємо плодоніжку, вичищаємо насіння і
також нарізаємо.
Беремо маленьку
каструльку, наливаємо в неї рослинне масло, складаємо цибулю і перець і
тушкуємо їх на слабкому вогні 15-20 хвилин, періодично помішуючи до
розм'якшення перцю.
Зелень миємо під
проточною холодною водою, обшпарюємо окропом і дрібно нарізаємо.
Крок 3: Готуємо лина в сметані
Зливаємо воду, в
якій настоювався лин, промиваємо його холодною проточною водою, потім заливаємо
холодною водою і ставимо каструлю з лином на повільний вогонь. Додаємо до лина
лавровий лист і сіль. Відварюємо рибу до напівготовності (10-15 хвилин).
Шматочки риби
перекладаємо в каструлю до цибулі і перцю. Заливаємо лина вином, додаємо трохи
рубленої кінзи, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо лина на слабкому вогні
приблизно 10 хвилин. Потім додаємо до лина сметану і зелень і тушкуємо ще
близько 10 хвилин до готовності.
Крок 4: Подаємо лина в сметані
Готового лина в
сметані сервіруємо на тарілках і подаємо до столу з картоплею, овочами і
зеленню.
Смачного!
Поради:
- Для позбавлення
від гіркоти також можна натерти лина оцтом і залишити на 10 хвилин.
- До овочів можна
додавати моркву і картоплю.
- Лина з овочами
можна також запікати в духовці.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий