Рецепт смаженого окуня

Більшість вважають, що окунь не годитися для смаження, так як у нього дуже товста шкіра, покрита лускою, яка погано подається чищенню. А ось уха з цієї риби виходить дуже смачна. Дійсно чистити окуня тим способом, який зазвичай використовують при обробці щуки та інших коропових риб досить важко.
Однак попри поширену думку про окуня, смажений окунь виходить дуже навіть смачним, м'ясо при смаженні стає більш соковитим і ніжним. Рецепт смаженого окуня дуже простий. Правда, для приготування окуня таким способом необхідно скористатися іншим методом оброблення або не зчищати шкіру зовсім.
Як чистити окуня: гострим ножем розкрити черевну порожнину від анального отвору до голови, відрізати голову і хвіст, ножем вийняти всі нутрощі, дати рибі трохи підсохнути, потім зробити поздовжній надріз вздовж спинного плавника, підчепити ножем шкуру з передньої частини тушки і різким рухом згорнути її з обох сторін. У завершенні висмикнути плавник і верхні колючки (підчепивши їх з задньої частини), а потім нижній плавник.
Хоча зовні морський окунь малий чим відрізняється від річкового, проте м'ясо морського окунь набагато жирніше і соковитіше.
Смажений річковий окунь
Для смаження краще підходить окунь середніх розмірів (200-400 гр.), так як великий окунь не вміщається в сковорідку. Обробити рибу, способом, описаним вище і ретельно промити від крові холодною водою (якщо в рибі буде ікра, її потрібно смажити окремо). Потім рибу та ікру посолити, поперчити, додати різні прянощі.
В чавунну сковорідку налити 2 ложки рослинної олії, нагріти і викласти на неї рибу (попередньо рибу можна обваляти в панірувальних сухарях для хрусткої скоринки). Через 4-6 хвилин рибу перевернути на другу сторону і в цей момент можна додати ікру. Сковорідку накрити кришкою і смажити близько 10 хвилин (за 2 хвилини до закінчення кришку можна відкрити, щоб риба покрилася скоринкою).
Окунь морський смажений - досить калорійне і ситне блюдо. Філе окуня легке.
Для приготування знадобляться наступні інгредієнти: філе окуня (3-4 шт.), 2 яйця, 100 гр. твердого сиру, 1 лимон, 5 ст.л. сметани, 3 ст.л. борошна, панірувальні сухарі, чорний перець, свіжий кріп, сіль.
Приготування смаженого окуня: філе окуня натерти соком лимона (свіжовичавленого), перцем, сіллю, після чого обваляти в борошні. На крупну тертку потерти сир, змішати зі сметаною з сухарями. Яйця збити до піни, посолити.
Підготовлене філе вмочити в яйця, а потім обваляти в суміші (сметана + сир + сухарі).
Обсмажити рибу з обох сторін на слабкому вогні. Готовий окунь посипати зеленню і подавати гарячим, щоб сирна скоринка не встигла охолонути.
Відмінним гарніром до окуня є картопля (відварна, пюре, смажений) і рис.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Котлети з ікри коропа або сазана

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепт засолки ікри окуня

Ловля карася в листопаді

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Готуємо салаку з овочами в томатному соусі

Воблеры Sprut Спрут – кто есть кто: копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків