Короп запечений у фользі

Така рибка, як короп хоч і кістлява, але м'ясо її дуже ніжне і соковите. Тому приготування страв з такого інгредієнта варте того! Таке блюдо, як короп запечений у фользі, виходить дуже смачним і ароматним за рахунок фарширування риби і овочів, які йдуть в цьому блюді, як гарнір. Запеченого коропа можна поставити навіть на святковий стіл, так як зовнішній вигляд цієї страви настільки апетитний, що просто «пальчики оближеш»!
Інгредієнти для приготування коропа запеченого у фользі:
- риба короп з головою очищена від луски і випатрана - 1 кг;
- сіль - за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком;
- перець білий мелений - за смаком;
- зелень петрушки свіжа - за смаком;
- лимон великого розміру - 1 штука;
- картопля середнього розміру - 2 штуки;
- цибуля ріпчаста середнього розміру - 1 штука;
- морква середнього розміру - 1 штука;
- перець болгарський великого розміру - 1 штука;
- олія оливкова або рослинне масло - для змащення дека.
Інвентар для приготування коропа запеченого у фользі:
Обробна дошка, ніж, п'ять тарілок, маленька мисочка, столова ложка, деко, харчова фольга, середня миска, духовка, блюдо для подачі, кухонні прихватки, вилка, кухонні лопатка.
Приготування коропа запеченого у фользі.
Крок 1: готуємо морква
Для початку за допомогою ножа видаляємо з морквини шкірку і після - добре промиваємо її під проточною водою. На обробній дошці тим же ножем нарізаємо інгредієнт поперек плоду на тоненькі кружальця і ​​відразу ж перекладаємо подрібнений овоч у чисту тарілку.
Крок 2: готуємо цибулю
Ножем очищаємо цибулю від лушпиння і добре промиваємо під проточною водою. На обробній дошці за допомогою гострого інвентарю нарізаємо інгредієнт на тонкі кілечка і перекладаємо їх у вільну тарілку.
Крок 3: готуємо картоплю
Добре промиваємо картоплю під проточною водою, так як ми не будемо видаляти з овоча шкірку. І після - на обробній дошці за допомогою ножа також тоненькими кружальцями подрібнюємо компонент страви. Потім перекладаємо його в чисту тарілку і переходимо до наступного етапу приготування запеченого коропа.
Крок 4: готуємо перець
Який брати болгарський перець за кольором для приготування цієї страви в першу чергу вирішувати вам. Адже насправді це не має ніякого значення, крім естетичності страви. На смакові якості рибки це ніяк не вплине! Мені більше подобається червоний або оранжевий болгарський перець. Отже, промиваємо під проточною водою інгредієнт і після - видаляємо ножем хвостик і насіннячка. Далі - на обробній дошці нарізаємо компонент на тоненькі колечка і перекладаємо їх у вільну тарілку.
Крок 5: готуємо петрушку
Промиваємо зелень під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Ножем дрібно рубаємо інгредієнт і відразу ж після цього викладаємо його в невелику миску. Додаємо в ємність сіль і два види перцю за смаком і все добре перемішуємо столовою ложкою. Увага: не забуваємо про те, що ми ще будемо натирати нашу рибку цими спеціями. Тому дуже важливо не переборщити і з сіллю і з перцем, інакше їсти запеченого коропа буде просто неможливо, так як він вийде дуже солоний і буде гірчити.
Крок 6: готуємо рибу
Наш короп вже випатрашений і очищений від луски, тому ми можемо з ним починати працювати. Ще раз добре промиваємо інгредієнт під проточною прохолодною водою зовні і обов'язково всередині і викладаємо на обробну дошку. Натираємо коропа з усіх боків, де тільки можна сіллю, чорним і білим меленим перцем. Перекладаємо оброблену рибу в середню миску і залишаємо на 1 годину маринуватися.
Крок 7: готуємо лимон
Промиваємо лимон під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. За допомогою ножа нарізаємо цитрус на тоненькі колечка поперек плоду і перекладаємо в чисту тарілку.
Крок 8: готуємо коропа запеченого у фользі
По закінченню часу відведеного на маринування риби фаршируємо коропа вже підготовленою зеленню.
Після цього викладаємо всередину рибки колечка лимона.
Потім - гострим ножем робимо невеликі надрізи з верхньої сторони поперек рибної тушки на відстані 2 сантиметрів один від одного, щоб після запікання було зручно нарізати страву на невеликі шматочки.
І тепер застеляємо деко харчовою фольгою. Змащуємо фольгу невеликою кількістю оливкового або рослинного масла і викладаємо половину подрібнених овочів. Перший шар буде картопляний, потім - морквяний, після - цибульний і останній шар буде з солодкого болгарського перцю.
Викладаємо на овочі фаршированого коропа.
І після - знову повторюємо процедуру з овочами. Викладаємо на рибу в тій же послідовності подрібнені овочеві компоненти.
В кінці блюдо загортаємо в цю ж фольгу. Увага: якщо фольги не вистачає, не турбуйтеся. Для цього відірвіть ще трохи цього інвентарю від рулону і ще раз замотайте в нього рибу з овочами. Викладаємо блюдо на деко таким чином, щоб краї фольги можна було б після з легкістю розгорнути. Запікаємо ми блюдо в духовці при температурі 220 ° С протягом 40 хвилин.
Потім, акуратно дістаємо блюдо з духовки за допомогою кухонних прихваток і розкриваємо фольгу за допомогою виделки. Щоб наш короп трохи зарум'яниться, відправляємо його знову в духовку ще на 5 хвилин.
Крок 9: подаємо коропа запеченого у фользі
Відразу ж після приготування, блюдо дістаємо з духовки і відставляємо на 5 хвилин в сторону, щоб рибка і овочі трохи охололи. За допомогою кухонної лопатки, притримуючи голову коропа виделкою, перекладаємо рибу на блюдо для подачі. Після цього навколо головного інгредієнта викладаємо запечені овочі. А якщо у вас під рукою є ще й лимон, тоді його можна нарізати ножем на обробній дошці на тонкі часточки і прикрасити ними блюдо.
Приємного вам апетиту!
Поради:
- при виборі риби обов'язково звертайте увагу на свіжість продукту. Колір і запах риби повинен бути красивий і приємний відповідно. Очі повинні бути обов'язково не каламутні або білі. Зябра повинні бути червоні. В іншому випадку - риба не свіжа і страва не вийде;
- для приготування коропа запеченого у фользі найкраще підійде свіжа жива риба. Заморожену рибу краще не використовувати, оскільки смак і аромат вийде абсолютно інший;
- крім спецій, зазначених у рецепті, ви можете додавати будь-які на ваш смак приправи. Наприклад, для приємного смаку і аромату підійде спеціальна рибна приправа.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Котлети з ікри коропа або сазана

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Sprut Спрут – кто есть кто: копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Правила риболовлі в Чехії, чи потрібна ліцензія для рибалок

Ловля карася в вересні

ZipBaits Rigge 35F – мой любимый ультралайтовый воблер

Смажена риба в'юн