Як приготувати щучу ікру

Існують десятки способів приготування ікри щуки і всі вони, звичайно, заслуговують на увагу, так як на смак і на колір товариша немає. Мається на увазі, що хтось любить додавати в ікру щуки цибулю, різні спеції, цукор, є кілька способів, де використовується ошпарювання щучої ікри, багаторазові переливання через друшляк і так далі і тому подібне. Єдине, що мені сподобалося з усіх цих рецептів, так це відділення ікри від плівки шляхом пропускання її через звичайну ручну м'ясорубку. Плівка залишаються в м'ясорубці, а ікра виходить вже відокремлена. Хто вже відділяв ікру від плівки мене зрозуміє, як це клопітно.
А ми ось уже кілька років користуємося найпростішим і швидким способом приготування щучої ікри і слава богу, ще ніхто не захворів.
Отже, солимо ікру щуки простим способом. Відділяємо її від плівки спочатку вручну (все що можна відокремити). Але перш, звичайно, ловимо щуку.
Можу сказати, що більша частина плівки все таки залишиться з ікрою, але якусь частину таким чином відокремити можна відразу. Потім круто солимо. Рекомендують солити щучу ікру від 12 до 14 відсотків від її ваги. Ми солимо, як кажуть, на око. Але солі витрачається багато. Якщо таким чином посолити, приміром, картоплю, то її в рот не візьмеш. Ікра вбирає в себе сіль і злегка набухає.
Додаємо спочатку трохи рослинного масла і починаємо інтенсивно перемішувати ікру, приміром, виделкою.
Буквально через деякий час щуча ікра стане білуватого кольору. Це нормально. Додайте ще солі, масла і збивайте далі.
Після того, як ви видалили основну частину плівки, залиште щучу ікру постояти в холодочку декілька годин. Після цього ікра стане вже не такою рідкою. Можна спробувати на смак і якщо ікра недосолена, то додати ще солі і масла. Ось тут важливо при перемішуванні видалити всі дрібні плівки, які залишилися, кров'яні прожилки і все інше, що не схоже на ікринки. Потрібно ретельно все перемішати, видалити зайве і залишити досолюватися ще на годинку-другу.
От і все. Дивовижна за смаком і кольором щуча ікра готова до вживання.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Котлети з ікри коропа або сазана

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Смажена риба в'юн

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры TsuYoki - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и ратлины

Головень (клень) запечений в духовці

Ловля верховодки

Приготування заливної риби

Воблеры Kosadaka - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры