Тушкуємо щуку в сметані
З щуки готують
дуже багато різноманітних смачних страв. Ця рибка хороша в юшці, і в смаженому,
і в тушкованому вигляді. Вмілі господині в особливих випадках готують коронну
страву – фаршировану щуку. Але сьогодні я пропоную приготувати просте блюдо –
тушковану щуку в сметані. Для приготування цієї страви потрібно 50 хв.
Інгредієнти для приготування страви:
- щука - 1100 гр.;
- сметана (10%) -
350 гр.;
- ріпчаста цибуля
- 200-250 гр.;
- сіль, чорний
перець, зелень - за смаком;
- рослинна олія
(для обсмажування).
Процес приготування страви:
1. Щуку очищаємо
від луски, потрошимо, промиваємо.
2. Обсушуємо
тушку щуки серветками, потім ріжемо на порційні шматочки. Натираємо сіллю і
перцем рибні шматочки і залишаємо на 15-20 хвилин для маринування.
3. Нарізаємо
цибулю півкільцями або чверть кільцями й обсмажуємо в сковороді з невеликою
кількістю олії на невеликому вогні до легкого рум'янцю.
4. На іншій
сковороді обсмажуємо шматочки щуки з обох сторін.
5. Додаємо в
сковороду зі щукою цибулю.
6. Зверху
заливаємо сметаною, вона повинна покрити повністю шматки риби. Якщо сметана
густа, розбавити її попередньо водою. Як тільки сметана закипить, зменшуємо
вогонь до мінімального, прикриваємо сковороду кришкою і тушкуємо щуку в сметані
10-15 хвилин.
Тушкована в
сметані щука готова. Готову страву можна присипати свіжою зеленню. Приємного
Вам апетиту!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий