Рецепти уловистих насадок для карася
Бойли на макусі
- мелена макуха -
30%
- мелена соя (або
соєва мука) - 20%
- манна мука -
20%
- молочний
порошок - 20%
Для приготування,
стакан гороху засипають в літровий термос і заливають крутим кип'ятком,
заздалегідь додавши в термос чайну ложку соди і трохи конопляного або льняного
масла. Потім термос щільно закривають і залишають на 5-6 годин. Цим же способом
можна користуватися для приготування перлової крупи, зерна, пшона і так далі
Бойли на манці
- манна крупа -
400г
- мука сої - 200г
- порошкове
молоко - 200г
- кукурудзяна
мука - 200г
- цукрова пудра -
50г
Рисові бойли
- рисова мука -
100г
- кукурудзяна
мука - 100г
- пшенична мука -
100г
- сухе молоко -
100г
- пташиний корм
мелений - 100г
Бойли на протеїні
- кукурудзяна
мука - 400г
- соєва мука -
200г
- манна крупа -
150г
- макуха, смажені
насіннячка, коноплі - 100г
- молочний
протеїн (продається в магазинах спортивного живлення) - 100г
- сіль - 50г як
консервант
Манна каша
вариться при постійному помішуванні до стану щільної в'язкої маси. Коли вона
остигне, в неї додають 2-3 штуки печива (меленого) і знову ретельно
перемішують. Потім, як і в попередніх рецептах, вкачують в атрактантах. На
рибалці ріжуть кубиками і надягають на гачок так, щоб жало було закрите.
Для приготування
насадки з перловки стакан крупи засипають в каструлю з водою, кип'ятять близько
10 хвилин і обливають холодною водою, повторюючи цю операцію 2-3 рази, щоб
змити клейкий навар і отримати крупинки, злегка тверді усередині. Крупу, що
остигнула, присмачують рослинним маслом, після чого вона не склеюється при
зберіганні і крупинки добре відділяються один від одного. На гачок крупинки
насаджують по одній або по декілька штук, залежно від його номера.
Перловка з сухарями
Крупу варять на
повільному вогні, періодично помішуючи і, стежачи за тим, щоб вона не
пригоріла. Готовність перевіряють так - беруть декілька крупинок і роздавлюють.
Усередині не повинно залишитися сухої нерозвареної маси. Потім крупу
промивають, підсушують і посипають панірувальними сухарями. Після чого
перемішують. Частинки сухарів які прилипають до крупи, утворюючи волохаті
крупинки. Від крупи, приготованої таким методом, при попаданні її у воду,
відвалюються шматочки сухарів, тим самим, привертаючи рибу і викликаючи
інтенсивніше клювання.
Зерна злакових
Молоді зерна,
узяті з колоса в період молочної стиглості, насаджують на гачок свіжими, по 1-3
зернятка.
Старе стигле
зерно спочатку промивають, а потім розмочують у воді кімнатної температури
протягом 8-12 годин. Триваліше розмочування приводить до закисання зерна.
Набряклі зерна складають в горщик або каструлю, заливають злегка водою і трохи
парять в печі або варять на найслабкішому вогні так, щоб зерна стали м'якими,
але шкіра їх не лопалася.
Насаджують по 1-3
зерна на тонкий гачок, під шкірку, з незначним виведенням кінчика жала назовні.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий