Рибні котлети з карася
Карасики, рибка
хоч і смачна, але дуже кістлява. Готувати з них якісь вишукані страви
проблематично. Зате рибні котлети з карася прикрасять і святковий стіл, і
сімейний обід.
Для рибних котлет
підійдуть карасі будь-яких розмірів. Щоб позбавитися від присмаку болотного
запаху, карасів можна попередньо вимочити спочатку в сольовому, а після - в
слабо оцтовому розсолі. Якщо часу на вимочування немає, в фарш можна додати
трохи пряних трав.
На початку
карасів опрацюємо і позбавимо від луски. Зрізаємо філе і дістаємо кісточки. До
речі, добре розчиняє дрібні кісточки лимонний сік. Тушки перекручуємо двічі
через м'ясорубку. Щоб котлети були соковитими, можна разом з карасями
перекрутити трохи сала (1/3 від обсягу). Як і в будь-які котлети, у фарш
замішуємо ріпчасту цибулю, сире яйце, розмочену булку або протерту сиру
картоплю. Природно, можна додати будь-яку іншу начинку: сир, гриби, варене
яйце, рис і т.д. Добре розмішуємо і ліпимо котлетки. Паніруємо їх у борошні,
манці або кукурудзяній крупі. Котлети смажимо на помірному вогні в рослинній
олії. А кісточки після м'ясорубки і обжарювання не відчуваються.
Ще один рецепт
котлет з карася. Філе з карасиків нарізаємо шматочками і відбиваємо. На кожен
шматок кладемо кубик вершкового масла і нашатковану зелень. Потім шматочки риби
згортаємо, надаючи їм форму котлет. Кожну котлетку мачаємо в сирому яйці і
панірувальних сухарях. Обсмажуємо. Подавати краще на скибочках обсмаженого
хліба, натертих часником і присипаних кропом.
Котлети з
відварних карасів готуються так. Обробляємо карасиків і проварюємо. М'ясо
перекручуємо в м'ясорубці разом з вимоченої булкою. Додаємо у фарш на 700-800 г . риби 2 сирих яйця, 15 г . протертого сиру, сіль,
перець і ретельно вимішуємо. Формуємо котлетки, паніруємо і обсмажуємо.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий