Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків


Смачні ароматні гарячі раки – делікатесна страва. З цієї статті можна дізнатися, як приготувати найсмачніших раків, як варити раків, скільки варити раків, чим краще варити раків і які приправи використовувати, щоб повністю зберегти смак, аромат і ніжність м'яса раків.
Варені раки
Вибираємо раків для варіння
Як вибрати раків для варіння знає не кожен. Важливо засвоїти два простих правила, інші критерії вибору на ваш розсуд:
1. треба засвоїти раз і назавжди – варити потрібно тільки живих і свіжих раків. Вибираючи раків, зверніть увагу на їх хвости – у живого рака хвіст щільно підгорнутий до черевця;
2. ловлять і готують раків з травня по жовтень, однак найсмачнішими вважаються раки, виловлені ранньої осені. Саме в період з кінця серпня по кінець жовтня м'ясо раків стає найбільш жирним і смачним.
Звичайно, можна купити заморожених або вже варених раків, але в такому випадку ви можете отримати ряд проблем: м'ясо заморожених раків – сухувате і волокнисте, а визначити якість вже зварених раків вкрай складно (звертайте увагу на хвостики – у зварених живцем він підгорнутий до черевця).
Що зробити перед тим, як варити раків
Правильно варити раків слід з підготовкою. Підготовка до варіння раків полягає у промиванні, а замочування і чищення – за бажанням.
Принесених додому раків залиште в чистій воді на годину або дві, щоб відійшов мул або бруд. Далі ретельно промийте їх під проточною водою.
Деякі любителі делікатесу рекомендують для поліпшення смакових якостей помістити раків на півгодини в жирне молоко або воду з розведеною в ній сметаною. Це додасть м'ясу раків додаткову соковитість і ніжність. Вимочених таким чином раків сполосніть холодною водою і готуйте як зазвичай.
Можна перед варінням вийняти з них шлунок і кишечник. Під хвостом у рака розташовані плавники, потягнувши за них обертальним рухом ви видалите з рака джерело гіркоти. Але дана процедура зовсім необов'язкова.
Скільки варити раків
Молоді хазяйки часто переживають, що не знають, скільки варити раків. Не хвилюйтеся – варити раків просто. Звичайно, хочеться, щоб раки зварилися чим швидше, однак не варто нехтувати правилами приготування, до того ж час приготування раків не такий вже й довгий. У середньому раків варять 10-15 хвилин в киплячій воді. Зверніть увагу - саме в киплячій. Тобто відлік часу, скільки хвилин варити раків, слід вести від моменту закипання! Визначити, готові раки чи ні можна за їх кольором – після варіння їхній колір змінюється на яскраво-червоний.
Як варити раків в домашніх умовах - рецепти
Рецептів приготування раків існує багато. Але всі вони схожі. Для того, щоб варити раків в домашніх умовах, вам знадобиться не так багато: посуд, вода, різні приправи. З'ясуємо порядок дій, що дозволяє зварити раків смачними і соковитими. Насамперед підготуйте інвентар і інгредієнти. Пропорції прості:
- 1 літр води на 12 раків розміром 10-12 см;
- 1-2 столові ложки солі на літр води;
- приправи (кріп, лавровий лист, запашний перець і т. д.) – за смаком.
Як варити раків – основний простий рецепт
Вчимося правильно варити раків в підсоленій воді з прянощами. Вам знадобиться:
- глибока каструля;
- вода – 2 літри;
- кріп – 50 гр. свіжого кропу або 2 ст. ложки насіння кропу;
- сіль – 2-4 ст. ложки;
- перець духмяний горошком – 1 ст. ложка;
- лавровий лист – 5-7 листочків.
Закип'ятіть воду, покладіть в неї запашний перець горошком, лавровий лист, насіння кропу (зелень кропу), посоліть. Дайте воді з прянощами покипіти пару хвилин, щоб перець, лавровий лист і кріп віддали їй свій аромат. Покладіть в киплячу воду підготовлених живих раків. Дайте воді закипіти і варіть раків на сильному вогні 10-15 хвилин. Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і дайте ракам постояти в гарячій воді ще 10 хвилин. Можна подавати до столу, прикрасивши зеленню і дольками лимона.
Як варити раків в пиві
Дуже смачними виходять раки варені в пиві. Такий рецепт варіння раків не складніше основного. Готувати раків в пиві потрібно точно також, як і в основному рецепті, єдине – як відвар використовується не проста вода, а суміш води з пивом (1:1). Замість пива для варіння можна взяти квас - раки виходять дуже смачними.
Як варити раків у вині
Смачними і пікантними виходять раки, приготовані у вині. Цей рецепт варіння раків підійде досвідченим господиням. Вам знадобиться:
- раки – 20 шт.;
- біле сухе вино – 1 склянка;
- вода – 1 склянка;
- кріп – невеликий пучок;
- розмарин – гілочка;
- морква – 1 шт.;
- цибулина – 1 шт.
Для соусу:
- масло вершкове – 50 гр.;
- лимонний сік – 1 ст. ложка;
- чорний перець;
- сіль.
Доведіть суміш вина і води до кипіння, додайте кріп і розмарин, дрібно нарізану моркву і дрібно нарізану цибулину. Опустіть вимитих живих раків і варіть на середньому вогні 20 хвилин. Готових раків вийміть на підігріте блюдо. Соус, що залишився від варіння раків, процідіть, змішайте з вершковим маслом і лимонним соком, добавте чорний перець і сіль за смаком. Прогрійте соус 2 хвилини на слабкому вогні і залийте ним варених раків. Подавайте до столу, прикрасивши зеленню кропу і скибочками лимона.
Як варити раків в молоці
Рецепт приготування раків в молоці для гурманів. Варити раків в молоці трохи складніше, але смачна страва того варта. Спочатку раків потрібно вимочити протягом трьох годин у прокип'яченому і остудженому до кімнатної температури молоці. Після дістати, промити і варити раків у звичайній воді, приправленою кропом і сіллю до готовності. Воду злити і залити раніше використаним молоком, довести до кипіння і зняти з вогню. Подавати зі сметанним або молочним соусом.
Як варити раків в огірковому розсолі
Для початку раків варити за основним рецептом, поки не почервоніють. Потім воду злити, а замість води влити той же обсяг огіркового розсолу. Всю цю суміш довести до кипіння, після чого слід додати 5-6 ложок густої сметани. Варити ще близько 7-8 хвилин. Після цієї процедури можна діставати раків з розсолу і подавати на стіл.
Як їдять варених раків?
Подавайте варених раків до столу, виклавши в глибоке блюдо, поливши невеликою кількістю відвару і прикрасивши свіжою зеленню кропу та часточками лимона. Діставати раків з розсолу не слід до подачі на стіл, остигати вони повинні теж у своєму розчині. У протилежному випадку вони будуть не такими соковитими, як можна очікувати.
Варених раків їдять, починаючи з хвоста. Саме це м'ясо найбільш ніжне і соковите. Потім переходять до клешень та спинки. Якщо вам попалася ікра, не відмовляйте собі в задоволенні спробувати її. Вона дуже смачна і корисна. Якщо зняти панцир з тонких ніжок, то під ними теж є м'ясо, воно досить смачне і соковите, як і в клешнях. Майте на увазі, що м'ясо, яке знаходиться між головою та спиною під панциром може злегка гірчити.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish

Комментарии

Отправить комментарий

Популярные сообщения из этого блога

Котлети з ікри коропа або сазана

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Смажена риба в'юн

Рецепт засолки ікри окуня

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Правила риболовлі в Польщі, чи потрібна ліцензія для рибалок

Воблеры TsuYoki - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и ратлины

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры