Як зберігати опариша?
Опариша можна
довго зберігати, і в цьому полягає одна з його головних переваг. Найдовше
зберігаються молоді личинки, що знаходяться на ранній стадії розвитку. Їх легко
впізнати по темних цятки, що просвічуються крізь оболонку і розташовані в
передній частині личинки. Чим старшою стає личинка, тим далі переміщається
плямочка до її задньої частини. У дорослих личинок, які скоро почнуть
переходити через стадію лялечки, цих цяток взагалі не видно.
Опариш добре зберігається навіть протягом декількох місяців, але при наявності певних умов.
Найкраще зберігати опариша в холодильнику при плюсовій температурі, близькій до
нуля. Охолоджені черви нерухомі, але при кімнатній температурі знову
повертаються в первинний стан. Для того щоб черв'яки залишалися сухими, їх змішують
з дрібною тирсою листяних дерев (тирса хвойних дерев не годяться, тому що пахне
живицею).
Не рекомендується
осушувати личинки борошняними продуктами, так як пшоняна і кукурудзяна мука, а
також протертий білий хліб пліснявіють при тривалому зберіганні. Охолоджені
личинки здатні «переходити» в лялечку, якщо в коробочку з ними надходить
повітря. Тому після охолодження (але не до охолодження) необхідно відокремити
черв'яків від тирси і щільно упакувати в коробочки без доступу повітря. Можна
використовувати пакетики з фольги. Наповнивши такий пакетик хробаками, його
перетягують гумкою.
Але, головна
умова зберігання хробаків – оптимальна температура. Температура нижче нуля
призводить до замерзання личинок; при дуже високій температурі личинки в
коробочці з доступом повітря «переходять» в лялечку, а щільно упаковані
витягуються
в довжину і
гинуть. Якщо личинки які витягнулися залишаються нерухомими і здаються
мертвими, їх слід провітрити при кімнатній температурі протягом декількох годин
- може статися, що вони оживуть.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий