Як зберігати опариша?

Опариша можна довго зберігати, і в цьому полягає одна з його головних переваг. Найдовше зберігаються молоді личинки, що знаходяться на ранній стадії розвитку. Їх легко впізнати по темних цятки, що просвічуються крізь оболонку і розташовані в передній частині личинки. Чим старшою стає личинка, тим далі переміщається плямочка до її задньої частини. У дорослих личинок, які скоро почнуть переходити через стадію лялечки, цих цяток взагалі не видно.
опариш для рибалки
Опариш добре зберігається навіть протягом декількох місяців, але при наявності певних умов. Найкраще зберігати опариша в холодильнику при плюсовій температурі, близькій до нуля. Охолоджені черви нерухомі, але при кімнатній температурі знову повертаються в первинний стан. Для того щоб черв'яки залишалися сухими, їх змішують з дрібною тирсою листяних дерев (тирса хвойних дерев не годяться, тому що пахне живицею).
Не рекомендується осушувати личинки борошняними продуктами, так як пшоняна і кукурудзяна мука, а також протертий білий хліб пліснявіють при тривалому зберіганні. Охолоджені личинки здатні «переходити» в лялечку, якщо в коробочку з ними надходить повітря. Тому після охолодження (але не до охолодження) необхідно відокремити черв'яків від тирси і щільно упакувати в коробочки без доступу повітря. Можна використовувати пакетики з фольги. Наповнивши такий пакетик хробаками, його перетягують гумкою.
Але, головна умова зберігання хробаків – оптимальна температура. Температура нижче нуля призводить до замерзання личинок; при дуже високій температурі личинки в коробочці з доступом повітря «переходять» в лялечку, а щільно упаковані витягуються
в довжину і гинуть. Якщо личинки які витягнулися залишаються нерухомими і здаються мертвими, їх слід провітрити при кімнатній температурі протягом декількох годин - може статися, що вони оживуть.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Котлети з ікри коропа або сазана

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Правила риболовлі в Чехії, чи потрібна ліцензія для рибалок

Воблеры TsuYoki - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и ратлины

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Головень (клень) запечений в духовці

Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків

Правила риболовлі в Польщі, чи потрібна ліцензія для рибалок

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры