Рибний суп з голови товстолобика
Під час готування
страви з товстолобика, наприклад смаження риби голову часто викидають. А дарма,
з голови товстолобика можна приготувати смачний суп.
Інгредієнти для приготування страви:
- голова
товстолобика (середня) - 1 шт.;
- вода - 2 л .;
- картопля - 2-3
шт.;
- перлова крупа -
3 ст. л.;
- цибуля ріпчаста
(великий) - 1 шт.;
- морква - 1 шт.;
- рослинна олія
(домашня);
- суміш трав для
риби;
- шматочки
сушеної паприки;
- кріп свіжий.
Процес приготування страви:
З голови товстолобика видалити зябра, добре вимити, залити водою і поставити варити. До
голови додати 1 цілу цибулину і половину однієї моркви. Вариться швидко -
хвилин 15. Голову дістати, бульйон процідити. Коли голова товстолобика охолоне,
розібрати її, видалити всі кістки.
Проціджений
бульйон поставити на вогонь, закип'ятити, додати перлову крупу. Кип'ятити 10
хвилин. Після цього додати порізану картоплю і варити до готовності. Цибулю з
морквою обсмажити на сковороді з рослинним маслом. Засмажку всипати в суп.
Посолити, поперчити за смаком, додати трави і паприку. Прокип'ятити ще хвилин
5. Готовий суп розлити по тарілках, в кожну покласти м'які шматочки з голови,
посипати кропом.
Приємного
апетиту!
Друзі, чи
сподобався вам рецепт рибного супу з голови товстолобика? Чи пробували ви готувати рибу
таким способом? Діліться своїми враженнями в коментарях до статті.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий