Маринуємо товстолобика

Маринований товстолобик, рецепт якого ми пропонуємо нижче, по смаковим якостям не поступається маринованим оселедцям і скумбрії.
Товстолобик – дуже смачна риба, особливо велика, оскільки в ньому більше жиру і менше кісток. Маринований товстолобик в домашніх умовах виходить соковитим і пряним. Він внесе приємну різноманітність у меню всіх любителів риби. Простий рецепт маринованого товстолобика під силу і юним кулінарам.
Найголовніше – знати, як правильно вибрати товстолобика. Риба повинна мати свіжий запах, ясні очі, світлі зябра. А ще краще – купити живу рибу. Тоді ви будете впевнені в якості маринованого товстолобика. Вирощений в рибному господарстві товстолобик пройде ветеринарно-санітарний передпродажний контроль, так що можете не побоюватися ніяких паразитів.
Інгредієнти для приготування страви:
- товстолобик, близько 1 кг;
- оцет яблучний або винний, 50 мл;
- рослинна олія, 50 мл;
- цибулина, 2 шт.;
- лимон, 1 шт.;
- часник 4-5 зубчиків;
- сіль, 1 ст. л.;
- спеції, 2 ч. л.
Процес приготування замаринованого товстолобика
Очищеного від луски і промитого товстолобика нарізаємо порційними шматками. Цибулю ріжемо кільцями, лимон кружальцями, зубчики часнику – навпіл.
Викладаємо рибу в контейнер або іншу ємність для маринування, пересипаючи цибулею, часником, лимоном, спеціями і сіллю. Спеції підійдуть наступні: чорний і запашний перець, коріандр, гвоздика, лавровий лист, фенхель, аніс, кмин.
Поливаємо рибу оцтом і олією. Замість оцту можна взяти таку ж кількість лимонного соку.
Перемішуємо вміст посуду, накриваємо кришкою і кладемо в холодильник мінімум на добу. Періодично дістаємо і перемішуємо, щоб маринування відбувалося рівномірно.
Рекомендується вживати рибу не більше ніж за 5 днів.
Приємного апетиту!
Друзі, чи сподобався вам рецепт маринованого товстолобика? Чи пробували ви готувати рибу таким способом? Діліться своїми враженнями в коментарях до статті.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Котлети з ікри коропа або сазана

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепт засолки ікри окуня

Ловля карася в листопаді

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Готуємо салаку з овочами в томатному соусі

Воблеры Sprut Спрут – кто есть кто: копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків