Товстолобик запечений в духовці
Риба товстолобик –
одна з найдешевших риб на базарі яких розводять рибні господарства України. Пропоную
рецепт товстолобика запеченого в духовці, приготування якого не забере багато
часу.
Інгредієнти для приготування страви:
- ціла риба
(товстолобик) - 1 шт.;
- сіль кам'яна - 1 кг .;
- лимон - 1 шт.;
- цибулина - 1
шт.;
- петрушка -
невеликий пучок;
- кріп -
невеликий пучок.
Спосіб приготування запеченого товстолобика в
духовці:
Ви не любите
чистити рибу і тому не хочете її готувати? Не хвилюйтеся! Від вас потрібно
лише:
1. Купити цілого
товстолоба - з головою і хвостом (вибирайте вагу риби від двох до трьох
кілограм – така рибка готується швидше і її зручно помістити в духовку).
2. Промити рибину
під проточною водою – луску не треба чистити, тільки витягнути зябра і нутрощі.
3. Помити зелень,
цибулю очистити і нарізати її та лимон кільцями товщиною десь 0,5 см .
4. На деко
викладаємо фольгу в 2 шари і висипаємо на неї половину солі.
5. Рибку
укладаємо зверху, в зябра вставляємо по колечку лимона.
6. Черевце риби
трохи протираємо сіллю, заповнюємо щільно зеленню (різати не треба), кільцями
цибулі та лимона.
7. Зашивати
черевце не будемо – адже ми «ледачі кулінари».
8. Зверху на рибу
висипаємо сіль яка в нас залишилася і загортаємо у фольгу.
9. Включаємо
духовку на 180 градусів і ставимо деко з товстолобиком на годину-півтора (чим
більша риба, тим більше часу може знадобитися на її приготування). В духовку
можна навіть не заглядати.
10. За час
очікування можна встигнути зробити гарнір або просто повалятися на дивані. 11.
Дістаємо деко, розкриваємо фольгу, зчищаємо сіль і кличемо сім'ю на трапезу
(луска чудово відділяється разом зі шкурою, сіллю і фольгою – так що кухня буде
чистою).
Таку страву можна
їсти і гарячою, і холодною. Звичайно, вам не віриться, що риба, запечена у
великій кількості солі, вийде ідеальною за смаком. Але це дійсно так! Ніколи
риба в лусці не вбере в себе більше солі, ніж належить, а соляна «шубка»
утримає вологу, і наш товстолобик вийде дуже ніжним і соковитим. Ще величезний
плюс в такому «ледачому» приготуванні – всі дрібні кісточки під дією солі
зникають, залишається лише хребет і реберні кістки, які дуже зручно вибирати!
Приємного апетиту!
Друзі, чи сподобався вам рецепт рибного супу з голови товстолобика? Чи пробували ви готувати рибу таким способом? Діліться своїми враженнями в коментарях до статті.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий