Товстолобик запечений в духовці

Риба товстолобик – одна з найдешевших риб на базарі яких розводять рибні господарства України. Пропоную рецепт товстолобика запеченого в духовці, приготування якого не забере багато часу.
Інгредієнти для приготування страви:
- ціла риба (товстолобик) - 1 шт.;
- сіль кам'яна - 1 кг.;
- лимон - 1 шт.;
- цибулина - 1 шт.;
- петрушка - невеликий пучок;
- кріп - невеликий пучок.
Спосіб приготування запеченого товстолобика в духовці:
Ви не любите чистити рибу і тому не хочете її готувати? Не хвилюйтеся! Від вас потрібно лише:
1. Купити цілого товстолоба - з головою і хвостом (вибирайте вагу риби від двох до трьох кілограм – така рибка готується швидше і її зручно помістити в духовку).
2. Промити рибину під проточною водою – луску не треба чистити, тільки витягнути зябра і нутрощі.
3. Помити зелень, цибулю очистити і нарізати її та лимон кільцями товщиною десь 0,5 см.
4. На деко викладаємо фольгу в 2 шари і висипаємо на неї половину солі.
5. Рибку укладаємо зверху, в зябра вставляємо по колечку лимона.
6. Черевце риби трохи протираємо сіллю, заповнюємо щільно зеленню (різати не треба), кільцями цибулі та лимона.
7. Зашивати черевце не будемо – адже ми «ледачі кулінари».
8. Зверху на рибу висипаємо сіль яка в нас залишилася і загортаємо у фольгу.
9. Включаємо духовку на 180 градусів і ставимо деко з товстолобиком на годину-півтора (чим більша риба, тим більше часу може знадобитися на її приготування). В духовку можна навіть не заглядати.
10. За час очікування можна встигнути зробити гарнір або просто повалятися на дивані. 11. Дістаємо деко, розкриваємо фольгу, зчищаємо сіль і кличемо сім'ю на трапезу (луска чудово відділяється разом зі шкурою, сіллю і фольгою – так що кухня буде чистою).
Таку страву можна їсти і гарячою, і холодною. Звичайно, вам не віриться, що риба, запечена у великій кількості солі, вийде ідеальною за смаком. Але це дійсно так! Ніколи риба в лусці не вбере в себе більше солі, ніж належить, а соляна «шубка» утримає вологу, і наш товстолобик вийде дуже ніжним і соковитим. Ще величезний плюс в такому «ледачому» приготуванні – всі дрібні кісточки під дією солі зникають, залишається лише хребет і реберні кістки, які дуже зручно вибирати!
Приємного апетиту!
Друзі, чи сподобався вам рецепт рибного супу з голови товстолобика? Чи пробували ви готувати рибу таким способом? Діліться своїми враженнями в коментарях до статті.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Котлети з ікри коропа або сазана

Смажена риба в'юн

Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків

Рецепт засолки ікри окуня

Воблеры TsuYoki - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и ратлины

Правила риболовлі в Польщі, чи потрібна ліцензія для рибалок

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Ловля верховодки

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры