Котлети з рибної консерви з рисом
Котлети з рибної
консерви з рисом напевно готували багато хто з нас. Це ситне і смачне
доповнення до будь-якої каші, картопляного пюре і не тільки. Котлетки – це
перекус в дорозі, на роботі або пікніку. Готувати їх нескладно, і часу
знадобиться зовсім небагато. Приготування страви займе 60 хвилин, одна порція розрахована
на 4 чоловіки.
Інгредієнти для приготування страви:
- рибна консерва в
олії – 1 банка;
- рис – 100 гр.;
- цибуля ріпчаста
– 90 гр.;
- часник – 3
зубки;
- манна крупа – 4
ст. л.;
- вода – 250 мл.;
- панірувальні
сухарі – для панірування;
- олія – для
смаження;
- сіль, чорний перець
– за смаком.
Процес приготування страви:
1. До складу
котлет входить рис. Його можна взяти в дробленому вигляді або цілими
зернятками. Перед варінням рис гарненько промийте в проточній воді, щоб вода
стала прозорою. Налийте воду і поставте на вогонь. Варіть до готовності. Вся
вода повинна вбратися. Варений рис трохи остудіть.
2. Відкрийте
банку рибної консерви, дістаньте рибні шматочки та розімніть добре вилочкою. Якщо
в рибній консерві є великі кістки – видаліть їх.
3. Очистіть
цибулину і наріжте дрібними шматочками. Часник очистіть і подрібніть
часничницею. Нарізану цибулю і часник, додайте до рибної консерви і
перемішайте.
4. Додайте
відварений рис до нарізаної цибулі та часнику та перемішайте.
5. Вбийте куряче
яйце, додайте сіль, перець, манну крупу. Перемішайте і залиште на 20-25 хвилин.
6. Ложкою
наберіть порцію фаршу, сформуйте майбутню котлету невеликого розміру круглої
форми і запаніруйте в панірувальних сухарях.
7. Добре
розігрійте олію в сковороді, котлети обсмажте на невеликому вогні до рум'яної
скориночки з двох сторін.
8. Котлети з рибної
консерви з рисом готові. Викладіть на серветку, щоб видалити олію.
Приємного
апетиту!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий