Річковий окунь запечений в духовці
Запечена в духовці риба – дуже смачне і ніжне блюдо, особливо якщо це річковий окунь. Блюдо
розраховане на 4 чоловіка та готується на протязі 30 хвилин.
Інгредієнти для приготування страви:
- річковий окунь –
4 шт.;
- цибуля ріпчаста
– 1 шт.;
- кріп – 1
гілочка;
- масло рослинне –
3 ст. л.;
- приправа для
риби – 1 ч. л.;
- сіль, чорний
перець.
Процес приготування страви:
В цьому рецепті самий
напружений момент - це почистити окуня. Відкрию невеликий секрет: перед
чищенням окуня, покладіть його на 5 хвилин в морозилку, щоб трохи підморозити. Тоді
луска буде легко зніматися.
1. Щоб окунь не
коловся, обріжте ножицями з риби всі плавці, почистіть луску, випатрайте,
видаліть зябра. Все це робити краще в рукавичках. Посоліть рибу з внутрішньої і
зовнішньої сторони, посипте приправою і залиште маринуватися на 10-15 хвилин.
2. Поки окунь
маринується, потрібно почистити цибулю і нарізати дрібними кубиками. Подрібнити
гілочку кропу.
3. Скласти
нарізку в чашку, приправити сіллю і чорним перцем, перемішати, це буде ароматна
начинка для риби.
4. Фольгу
змащуємо рослинним маслом і кладемо на неї рибу.
5. Черевце окуня
заповнюємо цибульною начинкою.
6. Загортаємо
рибу у фольгу і викладаємо на деко.
7. Запікаємо
річкового окуня в духовці, розігрітій до 200 градусів 20 хвилин.
8. Розгорнути
фольгу і заново помістити деко в духовку на 8-10 хвилин.
Готовий запечений окунь в фользі дуже
смачний. Приємного апетиту.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий