Рибні котлети з товстолобика
Рибні котлети з
товстолобика смачні і корисні. Краще вибирати великого товстолобика – у ньому
майже немає дрібних кісток. Страва розрахована на 7 чоловік. Процес
приготування займе 45-60 хвилин.
Інгредієнти для приготування страви:
- товстолобик –
700 гр.;
- яйце – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- білий хліб – 2
скибки;
- часник – 2
зубчики;
- молоко – 50 мл.;
- панірувальні сухарі
– 4-5 ст. л.;
- рослинне масло –
для смаження;
- сіль, перець,
зелень – за смаком.
Процес приготування страви:
Прісноводний
товстолобик – з родини коропових, з таким же ніжним солодкуватим м'ясом,
рекомендований дієтологами, містить цілий арсенал корисних речовин і за
смаковими якостями гарний у будь-якому вигляді. Рибу досить просто розібрати -
у великих тушках практично немає дрібних кісток.
1. Отже, для
приготування котлет з товстолобика підготуємо, власне, свіжого товстолобика,
панірувальні сухарі, хліб, молоко, цибулю, часник, сіль, перець, зелень, яйце,
рослинне рафінована олія.
2. Хлібний м'якуш
(без шкуринок) на кілька хвилин занурюємо в молоко.
3. Відокремлюємо
філе, пропускаємо через м'ясорубку разом з цибулею, часником, хлібом (обов’язково
віджимаємо рідину з замоченого хліба), за бажанням – з зеленню.
4. Перемішуємо спеції
(сіль, перець) з яйцем.
5. Вологими
руками ліпимо заготовки, паніруємо у мелених сухарях.
6. Викладаємо
котлети з товстолобика на сковороду з розпеченим рослинним маслом, обсмажуємо з
обох сторін при помірному вогні (по 7-10 хвилин з кожного боку).
7. Подаємо
домашні котлети з товстолобика з гарніром, наприклад з картопляним пюре.
Приємного
апетиту!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий