Ловля окуня на снасть балду або яйця

Як зробити снасть балду або яйця ми знаємо. Тепер попробуємо розібратися – як ловити окуня на цю приманку.
На зимовій рибалці окуня потрібно шукати, тому на початку рибалки я свердлю 5 лунок і по черзі обловлюю кожну з них. Під час ловлі окуня на балду лунку не прочищаю від дрібних кусочків льоду. Опускаю приманку на дно і роблю різкий підйом вудилищем на 20-30 сантиметрів від дна і знову опускаю балду на дно. Приманка при ударі в дно піднімає дрібні частки мулу і тим самим привертає увагу риби. Роблю паузу і знову різкий ривок зимовим вудилищем. На одній лунці я роблю 20-25 ривків вудилищем і якщо покльовок окуня немає – переходжу на наступну лунку. Довго сидіти на одній лунці не люблю, перевагу віддаю пошуку активного окуня.
В тих лунках де я ловив окуня або заробив холосте клювання і дав їм перепочити через деякий час знову їх обловлюю. Тепер після 5-7 ривків вудилищем коли балда лежить на дні потрібно легенько поворушити вудилищем щоб «яйця» лежали на дні, а гачки з бісером ворушилися. Зробити паузу і знову поворушити гачками.
При ловлі на балду можна виробити для себе декілька варіантів гри приманкою і обловлювати кожну лунку. Так можна зрозуміти чи активна риба і на яку проводку окунь краще реагує і радує своїми покльовками.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish  

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Котлети з ікри коропа або сазана

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Смажена риба в'юн

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры TsuYoki - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и ратлины

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Ловля верховодки

Воблеры Kosadaka - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків