Чим корисна щука?
У м'ясі щуки
багато речовин, які допомагають боротися з бактеріальними інфекціями. Тому для
профілактики грипу та застуди частіше готуйте цю рибу.
Щука багата
білком. На відміну від м'ясного білка, який перетравлюється в середньому
близько 6 годин, рибному достатньо всього 2 годин. Щука дуже поживна, але жиру
в ній мало: всього 2-3%. У м'ясі щуки є незамінні амінокислоти. Метіонін
забезпечує нормальний обмін речовин, активізує дію гормонів, вітамінів і
ферментів. Триптофан перетворюється в організмі людини в серотонін («гормон
радості») і мелатонін («гормон сну»), тим самим рятуючи нас від депресії,
безсоння і поганого настрою. Протеїн необхідний для синтезу м'язових волокон і
зростання, тому щука – необхідний продукт для дитячого харчування.
Вітамін В у щуці
перетворює вуглеводи в енергію і необхідний для нормальної роботи нервової
системи і м'язів. Щука багата калієм. Цей мікроелемент знижує ризик
серцево-судинних захворювань, нормалізує тиск. Солі калію витісняють натрій,
який утримує рідину, і таким чином виводять з організму зайву воду, ліквідує
набряки та нормалізують тиск.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий