Щука в соусі з хрону
Для приготування щуки в соусі з хрону нам потрібні
наступні інгредієнти:
- щука – 1,5-2 кг .;
- цибуля ріпчаста
– 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- селера (корінь)
– 1 шт.;
- петрушка (корінь)
– 1 шт.;
- чорний перець –
3 горошини;
- цукор – 1 ч. л.;
- масло вершкове –
2 ст. л.;
- борошно – 1.5 ст.
л.;
- хрін (тертий) –
2 ст. л.;
- сметана – 1 склянку;
- лимон – 1/2 шт.;
- сіль.
Спосіб приготування щуки в соусі з хрону
Приготувати
відвар з овочів, цибулі, спецій. Процідити його через сито і охолодити. Один
стакан відвару взяти для приготування соусу. Рибу почистити, нарізати на шматки
і покласти у велику неглибоку посуду. Залити холодним відваром і варити на
слабкому вогні 30 хв. Посолити за смаком.
Спосіб приготування соусу
Приготувати
світлу заправку з вершкового масла і муки. Розбавити її склянкою відвару,
додати натертий хрін, сіль за смаком, сметану, трохи цукру, лимонний сік.
Помішуючи, довести соус до кипіння.
Шматки щуки викласти
на блюдо так, щоб вийшло враження цілої риби, і залити невеликою кількістю
соусу. Соус який залишився, подати в соуснику. Гарнір для щуки в соусі з хрону найкраще
подавати відварену картоплю.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий