Як приготувати мойву в мікрохвильовці
У мікрохвильовці мойва готується швидко, вистачає буквально 8-10 хвилин
для приготування смачної рибної страви!
Інгредієнти для приготування страви:
- мойва: 400 г;
- лавровий листок: 5 шт.;
- сіль: 0,5 ч.л.;
- перець чорний мелений: 4 щіпки;
- вода тепла: 0,5 л.
Процес приготування мойви в
мікрохвильовці:
Найлегше приготувати мойву в мікрохвильовій печі (при наявності такої
техніки на вашій кухні). Вам знадобиться приблизно 8-10 хвилин для варіння, але
перед цим вам доведеться очистити рибок від нутрощів і т.д., а на це піде
багато часу - близько 20 хвилин, особливо якщо мойву будуть їсти діти. Я
відрізаю повністю всі плавники, голову, нутрощі і хребет, вичищаю чорну плівку
всередині черевця, так як вона дуже гірчить. Ви можете робити по-іншому, але
краще витратити трохи більше часу, а потім насолодитися ідеальним смаком рибної
страви!
Придбати рибу можна в будь-якому супермаркеті або рибному магазині в
замороженому вигляді. Перед приготуванням її необхідно розморозити при
кімнатній температурі протягом 20-30 хвилин. Для варіння риби потрібно мінімум
спецій і лаврове листя. Обов'язково використовувати спеціальний посуд для
мікрохвильової печі, але пам'ятайте: до країв рідину в ємність заливати не
можна - необхідно не долити приблизно на палець, щоб залишалося місце для
кипіння, інакше весь бульйон розіллється по піддону техніки.
Отже, підготуйте необхідні інгредієнти і почнемо куховарити!
1. Розморожену мойву почистіть, відриваючи голову і видаляючи нутрощі,
потім розпоровши кожній рибці черевце, почистіть чорну плівку і видаліть
хребет. Видаліть плавники зверху і знизу, залишаючи лише хвостики - за них
зручно тримати рибку при дегустації. Промийте очищені тушки у воді.
2. Викладіть їх одну за однією в ємність спинками вгору, щоб вони не
розкрилися і не розвалилися при варінні.
3. Всипте сіль, мелений чорний перець і викладіть лаврове листя.
4. Влийте теплу воду,
не доливаючи до країв ємності.
5. Накрийте ємність кришкою і помістіть в мікрохвильову піч, включивши
її таймер на 8-10 хвилин, в залежності від потужності вашої техніки. Потужність
моєї – 800 Вт, тому я готую близько 9 хвилин.
6. Ємність з відвареної мойви акуратно вийміть з мікрохвильовки і
відкрийте кришку (обережно, не обпечіться парою!).
7. Викладіть
силіконовою лопаткою готову рибку на тарілки або на блюдо, прикрасьте за смаком
подрібненою зеленню або подайте ароматний соус. Зварена в мікрохвильовці мойва
дуже смачна, неможливо відірватися від такої страви, поки не залишиться порожня
тарілка!
Смачного вам!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий