Як приготувати мойву в мікрохвильовці

мойва в мікрохвильовці 
У мікрохвильовці мойва готується швидко, вистачає буквально 8-10 хвилин для приготування смачної рибної страви!
Інгредієнти для приготування страви:
- мойва: 400 г;
- лавровий листок: 5 шт.;
- сіль: 0,5 ч.л.;
- перець чорний мелений: 4 щіпки;
- вода тепла: 0,5 л.
Процес приготування мойви в мікрохвильовці:
Найлегше приготувати мойву в мікрохвильовій печі (при наявності такої техніки на вашій кухні). Вам знадобиться приблизно 8-10 хвилин для варіння, але перед цим вам доведеться очистити рибок від нутрощів і т.д., а на це піде багато часу - близько 20 хвилин, особливо якщо мойву будуть їсти діти. Я відрізаю повністю всі плавники, голову, нутрощі і хребет, вичищаю чорну плівку всередині черевця, так як вона дуже гірчить. Ви можете робити по-іншому, але краще витратити трохи більше часу, а потім насолодитися ідеальним смаком рибної страви!
Придбати рибу можна в будь-якому супермаркеті або рибному магазині в замороженому вигляді. Перед приготуванням її необхідно розморозити при кімнатній температурі протягом 20-30 хвилин. Для варіння риби потрібно мінімум спецій і лаврове листя. Обов'язково використовувати спеціальний посуд для мікрохвильової печі, але пам'ятайте: до країв рідину в ємність заливати не можна - необхідно не долити приблизно на палець, щоб залишалося місце для кипіння, інакше весь бульйон розіллється по піддону техніки.
Отже, підготуйте необхідні інгредієнти і почнемо куховарити!
1. Розморожену мойву почистіть, відриваючи голову і видаляючи нутрощі, потім розпоровши кожній рибці черевце, почистіть чорну плівку і видаліть хребет. Видаліть плавники зверху і знизу, залишаючи лише хвостики - за них зручно тримати рибку при дегустації. Промийте очищені тушки у воді.
2. Викладіть їх одну за однією в ємність спинками вгору, щоб вони не розкрилися і не розвалилися при варінні.
3. Всипте сіль, мелений чорний перець і викладіть лаврове листя.
4. Влийте теплу воду, не доливаючи до країв ємності.
5. Накрийте ємність кришкою і помістіть в мікрохвильову піч, включивши її таймер на 8-10 хвилин, в залежності від потужності вашої техніки. Потужність моєї – 800 Вт, тому я готую близько 9 хвилин.
6. Ємність з відвареної мойви акуратно вийміть з мікрохвильовки і відкрийте кришку (обережно, не обпечіться парою!).
7. Викладіть силіконовою лопаткою готову рибку на тарілки або на блюдо, прикрасьте за смаком подрібненою зеленню або подайте ароматний соус. Зварена в мікрохвильовці мойва дуже смачна, неможливо відірватися від такої страви, поки не залишиться порожня тарілка!
Смачного вам!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Котлети з ікри коропа або сазана

Смажена риба в'юн

Воблеры TsuYoki - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и ратлины

Правила риболовлі в Польщі, чи потрібна ліцензія для рибалок

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Правила риболовлі в Чехії, чи потрібна ліцензія для рибалок

Запікаємо філе коропа в духовці

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры