Венгерська страва – паприкаш з м’ясом сома
Сьогодні пропоную
приготувати угорську страву - паприкаш з м’ясом сома. У паприкаш йде
прісноводна риба, тому в цьому рецепті я використаю м’ясо сома. Страва
подається і з гарніром, і без - як гаряча закуска.
Інгредієнти для приготування страви:
- філе сома (у
мене стейки): 700 г ;
- цибуля: 3 шт.;
- болгарський перець:
3 шт.;
- помідори: 250 г ;
- часник: 4
зубчики;
- сметана: 200 г ;
- борошно: 2 ст.
л.;
- копчене сало: 50 г ;
- паприка: 2/3
ст. л.;
- кмин, чорний
перець, сіль.
Спосіб приготування страви:
1. На сковороді з
високими бортами стопити копчене сало, видалити шкварки і спасерувати цибулю.
Додати паприку, швидко перемішати і влити 100 г води.
2. Додати
порізані перці і помідори.
3. Тушити страву
до розм'якшення перцю. Додати води, спеції, часник, сіль.
4. Зазвичай рибу
обробляють, очищають від шкіри, нарізають шматочками і обвалявши в борошні,
обсмажують. Мені більше подобається готувати рибу великими шматками і без
обсмажування.
5. Рибу покласти в
приготовлений соус і тушкувати 25-30 хвилин.
6. Сметану
заправити борошном, розведеним попередньо в холодній воді, і довести до
однорідності. Влити в соус і дати покипіти ще 3-5 хвилин на малому вогні.
7. Поправити смак
на сіль. Зняти з вогню і дати настоятися 10-15 хвилин.
Подати як гарячу
закуску або як основне блюдо з гарніром. Смачно з великою кількістю соусу і
білим хлібом, яким будемо вмочати в соус. Або з гарніром з локшини або галушок.
Смачного!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий