Запечений пструг (форель) з брусницею та зеленими помідорами
Завжди чекаю
сезону зелених помідорів. Всі їх квасять, солять, а я смажу, вірніше тушу.
Але в цей раз
готував з рибою, і не просто з рибою - а з річковою фореллю (пструг). Ще й з
ягодою брусницею (кам'янка), улюбленої з дитинства (бабусине варення з брусниці
– дуже смачне).
Все що
знадобиться - риба, зелені помідори, цибуля, брусниця, зелень петрушки і кропу,
лимон, цукор, сіль. Все за кількістю «на око» - пробуйте і підганяйте під свій
смак.
У мене 5
невеликих цибулин, 0,5 літра ягід і 2 кг помідорів.
Процес приготування страви:
1. Цибулю
порізати півкільцями, підсмажити до прозорості. Додати ягоди, 4 ст. л. цукру.
2. Дати ягоді
пару хвилин прогрітися і додати нарізані шайбами, напівшайбами помідори.
3. Тушити до
готовності помідорів, але не дати їм розм'якнути в кашку. Додати сіль, перець.
4. Рибу
почистити, посолити, поперчити, в черевце напхати зелень, часточки лимона,
ягоди. На деко розкласти нарізану кільцями цибулю, скропити її рослинним
маслом. На цибулю покласти рибу, теж змастити олією.
5. Духовку
нагріти до 180 °С і випікати рибу, прикриту фольгою 20-25 хв. Коли рибу виймете
з духовки, з її черевця акуратно вийміть зелень.
6. Легко
прибираємо шкірку з рибки і подаємо з кисло-солодкими помідорами.
Смачного!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий