Запечений пструг (форель) з брусницею та зеленими помідорами

запечений пструг
Завжди чекаю сезону зелених помідорів. Всі їх квасять, солять, а я смажу, вірніше тушу.
Але в цей раз готував з рибою, і не просто з рибою - а з річковою фореллю (пструг). Ще й з ягодою брусницею (кам'янка), улюбленої з дитинства (бабусине варення з брусниці – дуже смачне).
Все що знадобиться - риба, зелені помідори, цибуля, брусниця, зелень петрушки і кропу, лимон, цукор, сіль. Все за кількістю «на око» - пробуйте і підганяйте під свій смак.
У мене 5 невеликих цибулин, 0,5 літра ягід і 2 кг помідорів.
Процес приготування страви:
1. Цибулю порізати півкільцями, підсмажити до прозорості. Додати ягоди, 4 ст. л. цукру.
2. Дати ягоді пару хвилин прогрітися і додати нарізані шайбами, напівшайбами помідори.
3. Тушити до готовності помідорів, але не дати їм розм'якнути в кашку. Додати сіль, перець.
4. Рибу почистити, посолити, поперчити, в черевце напхати зелень, часточки лимона, ягоди. На деко розкласти нарізану кільцями цибулю, скропити її рослинним маслом. На цибулю покласти рибу, теж змастити олією.
5. Духовку нагріти до 180 °С і випікати рибу, прикриту фольгою 20-25 хв. Коли рибу виймете з духовки, з її черевця акуратно вийміть зелень.
6. Легко прибираємо шкірку з рибки і подаємо з кисло-солодкими помідорами.
Смачного!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Котлети з ікри коропа або сазана

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепт засолки ікри окуня

Ловля карася в листопаді

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Готуємо салаку з овочами в томатному соусі

Воблеры Sprut Спрут – кто есть кто: копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків