Запікаємо судака в духовці

За цим рецептом, я запікаю судака все своє свідоме життя. Він дуже простий і для багатьох став, можна сказати, класичною. Найголовніше, відшукати в рибному відділі цілісні тушки судака потрібних розмірів, такі, щоб вони цілком помістилася у форму для запікання. Страва готується 55 хвилин і розрахована на 2-х осіб.
Інгредієнти для приготування страви:
- риба судак (2 шт.): 400 грам;
- цибуля: 2 шт.;
- сметана: 2 столові ложки;
- олія рослинна: 40 мл.;
- сіль: за смаком;
- чорний мелений перець: за смаком.
Процес приготування страви:
1. Рибу почистити від луски, відрізати плавники і вийняти нутрощі. Поперек спини зробити глибокі надрізи через кожні 2-3 сантиметри.
2. Цибулю нарізати півкільцями середньої товщини.
3. На сковороді розігріти рослинне масло і обсмажити цибулю до м'якості.
4. Форму для запікання застелити фольгою (щоб не забруднити). Викласти на фольгу більшу частину смаженої цибулі.
5. Поверх цибулі покласти рибу. Цибулею яка залишилася, заповнити надрізи на тушках судака. Посолити і поперчити рибу за смаком.
6. Розігріти духовку до 180 градусів і поставити в неї наше блюдо на 20-25 хвилин.
7. Майже готового судака полити сметаною і поставити назад в духовку ще на 5 хвилин.
8. Подавати готову рибу з простим гарніром: рисом або картоплею, а також свіжими овочами.
Приємного апетиту!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Котлети з ікри коропа або сазана

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Смажена риба в'юн

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры TsuYoki - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и ратлины

Воблеры Kosadaka - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Головень (клень) запечений в духовці

Приготування заливної риби

Ловля верховодки