Коптимо вугра в домашніх умовах

Копчений вугор — це унікальний делікатес, який можна приготувати самостійно в домашніх умовах. Для цього лише потрібна коптильня і трохи терпіння. Пропоную свій рецепт копченого вугра. Спробуйте, вам сподобається!
Інгредієнти, потрібні для приготування страви:
- вугор – 2-3 кг;
- сіль – за смаком (для розсолу);
- вода – за смаком (Для розсолу).
Страва розрахована на 5-6 порцій.
Процес приготування страви копченого вугра:
1. Для початку випатрайте вугра, видаливши всі нутрощі. Добре промийте внутрішню частину риби. Після цього поріжте на приблизно однакові шматки.
2. Підготуйте розсіл для маринування вугра. На 6 літрів води візьміть 1 кг солі. Покладіть шматки порізаного вугра в цей розсіл на 5-7 хвилин, потім промийте її в чистій воді. Протріть шматки риби паперовим рушником і залиште просушитись на повітрі на 30 хв.
3. Підготуйте коптильню. Можна використовувати дрова з фруктових дерев або дубові. Ні в якому разі не використовуйте хвойні породи. Розведіть вогонь в коптильні, доведіть температуру до 80 градусів. Після цього використовуйте тільки тирсу для отримання рівномірного і густого диму.
4. Підвісьте вугрів в коптильні, накрийте вологою тканиною і залиште на годину.
Хоча м'ясо вугра досить жирне, воно містить комплекс вітамінів і корисних поживних речовин. Копчений вугор – дуже ароматний і апетитний і без сумніву знайде місце на святковому столі.
Приємного апетиту!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Котлети з ікри коропа або сазана

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепт засолки ікри окуня

Ловля карася в листопаді

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Готуємо салаку з овочами в томатному соусі

Воблеры Sprut Спрут – кто есть кто: копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків