Коптимо вугра в домашніх умовах
Копчений вугор —
це унікальний делікатес, який можна приготувати самостійно в домашніх умовах.
Для цього лише потрібна коптильня і трохи терпіння. Пропоную свій рецепт копченого вугра. Спробуйте, вам
сподобається!
Інгредієнти, потрібні для приготування страви:
- вугор – 2-3 кг ;
- сіль – за
смаком (для розсолу);
- вода – за
смаком (Для розсолу).
Страва розрахована
на 5-6 порцій.
Процес приготування страви копченого вугра:
1. Для початку
випатрайте вугра, видаливши всі нутрощі. Добре промийте внутрішню частину риби.
Після цього поріжте на приблизно однакові шматки.
2. Підготуйте
розсіл для маринування вугра. На 6 літрів води візьміть 1 кг солі. Покладіть шматки
порізаного вугра в цей розсіл на 5-7 хвилин, потім промийте її в чистій воді.
Протріть шматки риби паперовим рушником і залиште просушитись на повітрі на 30
хв.
3. Підготуйте
коптильню. Можна використовувати дрова з фруктових дерев або дубові. Ні в якому
разі не використовуйте хвойні породи. Розведіть вогонь в коптильні, доведіть
температуру до 80 градусів. Після цього використовуйте тільки тирсу для отримання
рівномірного і густого диму.
4. Підвісьте
вугрів в коптильні, накрийте вологою тканиною і залиште на годину.
Хоча м'ясо вугра
досить жирне, воно містить комплекс вітамінів і корисних поживних речовин.
Копчений вугор – дуже ароматний і апетитний і без сумніву знайде місце на
святковому столі.
Приємного
апетиту!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий