Юшка з голови сома
Юшка – таке блюдо,
в якого є безліч варіантів приготування. Смак бульйону залежить від кількості і
якості риби, з якої планується її готувати. В цьому рецепті пропоную
приготувати юшку з голови сома без додавання картоплі та крупи – чисто
класичний варіант рибного бульйону. Зазвичай для юшки використовуємо голову і
хребти сома. Для приготування трилітрової каструлі юшки з голови сома беремо
приблизно півтора кілограма рибних голів і спинних хребтів. Процес приготування
юшки займе 60 хвилин.
Інгредієнти для приготування юшки:
1. У мене були
голови сома і хребти свіжомороженого лосося.
2. З прянощів –
чорний перець горошком, лаврове листя, петрушка і кріп.
3. З овочів –
морква середня і кілька невеликих, скоріше навіть, маленьких цибулинок.
4. І сіль. Усе!
Процес варіння юшки з голови сома
З очищеної сирої
риби сома зрізати м'ясо і використовувати його для приготування другої страви.
Кістки (хребти)
розрубати на невеликі, приблизно рівні частини.
З голови вийняти
зябра, тому що при варінні юшки вони можуть внести в бульйон гіркуватий
присмак.
Моркву почистити
і розрізати на великі шматки.
Цибулини
практично не чистимо, зрізати тільки коріння, залишивши лушпиння. Вона додасть
нашій юшці прекрасний золотистий відтінок.
Риб'ячі
«складові» частини промити і покласти разом з овочами і прянощами в каструлю та
залити холодною водою.
Варити на
маленькому вогні хвилин сорок, до години.
Зварений бульйон
обов'язково процідити (я це роблю за допомогою марлі, тому що навіть крізь
дрібне сито періодично просочуються маленькі кістки!).
З кісток
відібрати м'ясо, яке потім додають в кожну тарілку з юшкою.
Такий рибний
бульйон можна використовувати для приготування супів або борщів, додавши до
нього необхідні рецептурні компоненти.
Смачного!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий