Тушкуємо мойву

Мойва - це маленька рибка, що відноситься до сімейства корюшок. Ціна мойви невисока, а присутність в рибі маси корисних речовин робить її ще привабливішою. До слова, за кількістю Омега-3 жирних кислот мойва може змагатися з самим лососем! Для приготування тушкованої мойви нам знадобиться 30 хвилин і страва розрахована на 3 порції.
тушкована мойва
Для приготування тушкованої мойви нам знадобляться наступні інгредієнти:
- мойва охолоджена - 350 грам;
- цибуля ріпчаста - 1 шт.;
- сіль - 0,5 ч. ложки;
- перець чорний мелений - на кінчику ножа;
- рослинна олія - ​​1 ст. ложка;
- лавровий лист - 2-3 штучки;
- вода фільтрована - 100 мл.
Процес приготування страви:
Мойву можна готувати по-різному, наприклад, засмажити до золотистої, хрусткої скоринки, або протушкувати. Таким чином рибка вбере в себе менше жиру. Для приготування тушкованою мойви нам знадобляться найпростіші інгредієнти: масло для смаження, сіль, перець, лавровий лист і півсклянки води.
Охолоджену свіжу мойву потрібно добре промити і видалити голову, хвостик, і нутрощі. Якщо ви берете заморожену мойву - то необхідно розморозити її в природних умовах, і виконайте ту ж саму процедуру з обробки риби.
Тепер почистимо ріпчасту цибулину, і наріжемо її половинками або чверть кільцями. За кількістю цибулі немає чіткої вимоги, якщо ви любите тушковану цибулю - то покладіть її більше.
На змащену маслом сковороду викладаємо нашу рибку, щільно, одна до однієї. На цьому етапі можна її посолити. Включаємо слабкий вогонь і трохи витримуємо на сковороді 2-3 хвилини.
Потім висипаємо зверху ріпчасту цибулю, сиплемо перець і кладемо лавровий лист. Заливаємо 100 мл. фільтрованої води. Тушкуємо на дуже повільному вогні 20 хвилин. Перевертати рибку не обов'язково. Стежимо, щоб рідина не википіла, при необхідності її можна додати.
Ось і все, тушкована ароматна мойва готова! При бажанні ви можете додати улюблені спеції для риби, мені подобається просто смак риби з легким пряним відтінком. Якщо ви дотримуєтеся дієти - то така рибка відмінно підійде для обіду або вечері, адже вона виходить не жирною і не засмаженою.
Смачного!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Котлети з ікри коропа або сазана

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепт засолки ікри окуня

Ловля карася в листопаді

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Готуємо салаку з овочами в томатному соусі

Воблеры Sprut Спрут – кто есть кто: копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків