Тушкуємо мойву
Мойва - це
маленька рибка, що відноситься до сімейства корюшок. Ціна мойви невисока, а
присутність в рибі маси корисних речовин робить її ще привабливішою. До слова,
за кількістю Омега-3 жирних кислот мойва може змагатися з самим лососем! Для
приготування тушкованої мойви нам знадобиться 30 хвилин і страва розрахована на
3 порції.
Для приготування тушкованої мойви нам знадобляться
наступні інгредієнти:
- мойва
охолоджена - 350 грам;
- цибуля ріпчаста
- 1 шт.;
- сіль - 0,5 ч. ложки;
- перець чорний
мелений - на кінчику ножа;
- рослинна олія -
1 ст. ложка;
- лавровий лист -
2-3 штучки;
- вода
фільтрована - 100 мл.
Процес приготування страви:
Мойву можна
готувати по-різному, наприклад, засмажити до золотистої, хрусткої скоринки, або
протушкувати. Таким чином рибка вбере в себе менше жиру. Для приготування
тушкованою мойви нам знадобляться найпростіші інгредієнти: масло для смаження,
сіль, перець, лавровий лист і півсклянки води.
Охолоджену свіжу
мойву потрібно добре промити і видалити голову, хвостик, і нутрощі. Якщо ви
берете заморожену мойву - то необхідно розморозити її в природних умовах, і
виконайте ту ж саму процедуру з обробки риби.
Тепер почистимо
ріпчасту цибулину, і наріжемо її половинками або чверть кільцями. За кількістю
цибулі немає чіткої вимоги, якщо ви любите тушковану цибулю - то покладіть її
більше.
На змащену маслом
сковороду викладаємо нашу рибку, щільно, одна до однієї. На цьому етапі можна
її посолити. Включаємо слабкий вогонь і трохи витримуємо на сковороді 2-3
хвилини.
Потім висипаємо
зверху ріпчасту цибулю, сиплемо перець і кладемо лавровий лист. Заливаємо 100
мл. фільтрованої води. Тушкуємо на дуже повільному вогні 20 хвилин. Перевертати
рибку не обов'язково. Стежимо, щоб рідина не википіла, при необхідності її можна
додати.
Ось і все,
тушкована ароматна мойва готова! При бажанні ви можете додати улюблені спеції
для риби, мені подобається просто смак риби з легким пряним відтінком. Якщо ви
дотримуєтеся дієти - то така рибка відмінно підійде для обіду або вечері, адже
вона виходить не жирною і не засмаженою.
Смачного!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий