Азу з риби
Пропоную сьогодні
приготувати рибне блюдо для гурмана – азу з риби. Для рибного азу бажано
вибирати філе риби без кісток або з незначним їх змістом.
Продукти, необхідні для приготування страви:
- риба філе - 700 г .;
- цибуля ріпчаста
- 1 шт.;
- картопля - 2-3
шт.;
- помідор - 1 шт.;
- огірок солоний
- 3 шт.;
- морква - 1 шт.;
- часник - 3 зуб.;
- зелень - за
смаком;
- лавровий лист -
1 шт.;
- перець чорний
мелений - 1 щіпка;
- спеції до риби
- 0,5 ч.л.;
- сіль за смаком;
- бульйон - 100
мл.;
- олія - 50 мл..
Процес приготування азу з риби:
1. Філе риби
промити. Якщо філе заморожене, то попередньо розморозити. Нарізати невеликими
шматочками 2 на 4 см
або на власний розсуд.
2. Цибулю почистити
і нарізати півкільцями. Картоплю почистити, помити і нарізати кубиками.
3. Помідор облити
окропом, зняти шкірку і нарізати дрібними кубиками. Моркву почистити, вимити і
натерти на крупній тертці.
4. Огірки
подрібнити: можна півкругами, кубиками, брусочками або просто на крупній
тертці.
5. На сковороді
розігріти олію і обсмажити на ній цибулю з картоплею до рум'яності.
6. До цибулі з
картоплею додати моркву і прожарити на середньому вогні разом 2-3 хвилини,
помішуючи.
7. Додаємо
одночасно помідори і рибне філе. Тушкуємо хвилин 10 на невеликому вогні.
8. Вливаємо в
сковороду бульйон і додаємо огірочки.
9. Через 5 хвилин
посолити за смаком, поперчити, додати спеції і лавровий лист, порізаний часник
і зелень. Перемішати. Протримати рибне азу на вогні ще 2-3 хвилини.
Подавати азу з
риби як окрему страву або з будь-яким гарніром.
Смачного!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий