Рибний суп з скорпени та тригли

Якщо ви любите ловити рибу на морі і у ваших уловах є такі риби як скорпена (морський йорж) та тригла (морський півень), раджу вам приготувати рибний суп з скорпени та тригли.
Інгредієнти для приготування супу з морської риби знадобиться:
- морський йорж (скорпена) – 1 кг.;
- тригла (морський півень) – 500 гр.;
- вода – 3 л.;
- ріпчаста цибуля – 3 великі головки;
- селера – 2 шт.;
- картопля – 4 шт.;
- морква – 4 шт.;
- сіль;
- чорний перець – 8 горошин;
- 1/2 пучка петрушки;
- часник – 6 зубчиків;
- оцет – 2 ст. ложки;
- лимон – 1 шт.
1. Скорпену випатрайте і розріжте її філейну частину. Голову і кісточки відкладіть в сторону. Почистіть триглу і розріжте філейну частину. Помістіть обидві риби і частини, що залишилися, крім луски в каструлю з водою (3 л) і варіть з напіввідкритою кришкою.
2. Покладіть в каструлю головку цибулі і прокип'ятіть ще 10 хвилин, знімаючи пінку.
3. Зніміть з вогню і злийте воду в іншу каструлю.
4. Вистиглу і відварену рибу відокремте від філейної частини, а інші частини викиньте.
5. Дрібно наріжте філейну частину. Уважно перевірте кісточки. Зніміть шкірку з овочів і наріжте їх кубиками. Картоплю і селеру тримайте у воді щоб овочі не почорніли.
6. Відберіть рівненькі пелюстки зі стебла селери і дрібно наріжте. Переберіть петрушку і наріжте її.
7. Зціджену воду поставте на вогонь і опустіть в неї нарізану моркву і прокип'ятіть 5 хвилин, потім додайте нарізані кубиками картоплю і селеру. Прикрийте кришку каструлі і трохи прокип'ятіть.
8. Дрібно нарізані стеблинки селери покладіть в суп. До зварених овочів додайте рибу і чорний перець (горошини розділіть навпіл). Ще проваріть 5 хвилин, а потім додайте петрушку, сіль, часник, оцет і ще перемішайте все. До готового супу з морської риби можна додати лимонний сік за смаком.
Смачного!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Рецепт засолки ікри окуня

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків

Котлети з ікри коропа або сазана

Воблеры TsuYoki - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и ратлины

Смажена риба в'юн

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Готуємо салаку з овочами в томатному соусі

Опариш в домашніх умовах

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры