Рибний суп з скорпени та тригли
Якщо ви любите
ловити рибу на морі і у ваших уловах є такі риби як скорпена (морський йорж) та
тригла (морський півень), раджу вам приготувати рибний суп з скорпени та тригли.
Інгредієнти для приготування супу з морської риби знадобиться:
- морський йорж
(скорпена) – 1 кг .;
- тригла (морський
півень) – 500 гр.;
- вода – 3 л .;
- ріпчаста цибуля
– 3 великі головки;
- селера – 2 шт.;
- картопля – 4 шт.;
- морква – 4 шт.;
- сіль;
- чорний перець –
8 горошин;
- 1/2 пучка
петрушки;
- часник – 6 зубчиків;
- оцет – 2 ст. ложки;
- лимон – 1 шт.
1. Скорпену
випатрайте і розріжте її філейну частину. Голову і кісточки відкладіть в
сторону. Почистіть триглу і розріжте філейну частину. Помістіть обидві риби і
частини, що залишилися, крім луски в каструлю з водою (3 л ) і варіть з напіввідкритою
кришкою.
2. Покладіть в
каструлю головку цибулі і прокип'ятіть ще 10 хвилин, знімаючи пінку.
3. Зніміть з
вогню і злийте воду в іншу каструлю.
4. Вистиглу і відварену
рибу відокремте від філейної частини, а інші частини викиньте.
5. Дрібно наріжте
філейну частину. Уважно перевірте кісточки. Зніміть шкірку з овочів і наріжте
їх кубиками. Картоплю і селеру тримайте у воді щоб овочі не почорніли.
6. Відберіть
рівненькі пелюстки зі стебла селери і дрібно наріжте. Переберіть петрушку і
наріжте її.
7. Зціджену воду
поставте на вогонь і опустіть в неї нарізану моркву і прокип'ятіть 5 хвилин,
потім додайте нарізані кубиками картоплю і селеру. Прикрийте кришку каструлі і
трохи прокип'ятіть.
8. Дрібно нарізані
стеблинки селери покладіть в суп. До зварених овочів додайте рибу і чорний
перець (горошини розділіть навпіл). Ще проваріть 5 хвилин, а потім додайте
петрушку, сіль, часник, оцет і ще перемішайте все. До готового супу з морської
риби можна додати лимонний сік за смаком.
Смачного!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий