Головень (клень) запечений в духовці

Головень – досить специфічна риба. Великий головень – це обережний річковий хижак, а тому він не може бути промисловою рибою. В основному, клень стає здобиччю досвідчених рибалок полавочників, фідерістів, спінінгістів і нахлистовиків, і вкрай рідко потрапляє в браконьєрські сітки, а з сіток на базар... Якщо вам вдалося піймати трофейного головня – зразу виникає питання, а як приготувати кленя?
Хтось стверджує, що головень чисто спортивна риба. Її треба ловити і відпускати, аргументуючи це низькою гастрономічною цінністю головня. Нісенітниця! Вони просто не вміють їх готувати цю рибу. Звичайно, якщо у вас повний садок щук, окунів і судаків, а тут попався головень – то його, і правда, краще відпустити. Але, якщо йде суто полювання на кленя, то потім смачно приготувати спійманого «лобастика» можна з великим успіхом. Наприклад, запекти головня в духовці.
Продукти, які нам потрібні для запікання головня в духовці:
- головень 500-1000 гр.;
- цибуля ріпчаста – 1 середня цибулина;
- половина лимона;
- твердий сир – 100-150 гр.;
- майонез – за смаком;
- суміш перців;
- лавровий лист 2-3 шт.;
- сіль.
Процес приготування страви запеченого кленя в духовці:
1. Беремо рибу, промиваємо. Чистимо луску та відрізаємо голову і, розрізаючи черевце – потрошимо. Промиваємо порожнину тушки.
2. Тушку головня слід натерти сіллю і сумішшю перців за 30 хвилин до запікання. Також, покласти всередину лавровий листок.
3. Нарізаємо цибулю півкільцями товщиною 3-4 мм. Зсередини, на м'ясо замаринованого в приправах головня, поливаємо лимонним соком, видавлюючи його з половинки лимона. Перед поливанням соком лимона лавровий листок потрібно витягнути, він свою роль вже зіграв.
4. Беремо харчову фольгу. Застеляємо нею деко. Сир тремо на крупній тертці. Трохи сиру посипаємо на фольгу. Зверху робимо тоненьку сіточку з майонезу на сирі. Кладемо головня наверх сирно-майонезної подушки. Всередину черевця накладаємо порізану цибулю. Зверху головня також злегка поливаємо майонезом і посипаємо сиром.
5. Загортаємо фольгу і ставимо головня запікатися в духовці. Запікати кленя потрібно на протязі 8-15 хвилин, залежно від розміру риби. Запечений головень подається до різних гарнірів, наприклад до картопляних або рисових.
Дуже смачно!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Котлети з ікри коропа або сазана

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Смажена риба в'юн

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры TsuYoki - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и ратлины

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Kosadaka - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Приготування заливної риби